Inför Anderstorp med tränare Ekstrand

HIF är inne i ett riktigt fint stim. Fyra raka vinster och fina prestationer. I senaste matchen är det värt att nämna att alla utespelare noterades för mål. Härligt att se att laget fungerar bättre och bättre. På söndag väntar nästa match och det är Anderstorp på bortaplan. Matchstart är 16:15 och du ser matchen via https://solidsport.com/hifkarlskrona
Se till att bli månadssupporter och se både hemma- och bortamatcher för endast 129 kronor per månad:
https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter

Vi tog ett snack med vår tränare Mathias Ekstrand inför söndagens match.

Nio matcher spelade nu. Vad tycker du skiljer HIF nu mot i inledningen av säsongen?
– Egentligen inte jättemycket. Vi var många nya, mig själv inkluderat, så vi är i pågående process att bli bättre. Just att vi hittar varandra bättre är väl det som skiljer mest. Och att vi har 5-1 som ett alternativ i försvaret som vi kanske inte använde oss av i början på säsongen.

Du blev omnämd i handbollspodden ”Avkast”, som en spännande framtidstränare. Väldigt kul att du och Karlskrona uppmärksammas.
– Ja, det stämmer. Tobbe Karlsson pratades det också om så det är kul att vi syns. Men resultatet på arbetet vi gör, bedöms på prestationer på planen, inte i sociala medier.

Nästa match då, Anderstorp borta. Vad förväntar du dig?
– Jättetuff match. Anderstorp kommer från resultat som de nog inte är nöjda med och de är erkänt starka på hemmaplan, så vi kommer att få kriga för poäng.

Hur ät status i truppen nu?
– Axel börjar närma sig. Han har varit med och tränat i veckan, men kommer inte att vara helt spelklar till helgen. Tobbe Nordahl var förkyld senast, men ingen covid-19, så han är tillbaka. I övrigt är alla redo.

Kampanjen Utebliven publik i Brinova Arena – KÖP HEMMABILJETTEN! är igång – stötta HIF i den fortsatta kampen att nå Handbollsligan!

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt