Inför Amo HK med Robban Andersson

Då väntar ett smärre sjöslag i de småländska skogarna. Är ni redo?

– Jadå, det tycker jag. Det ska bli kul – en match som vi ser fram emot. Tuff såklart – mot ett bra, starkt lag på hemmaplan. Men vi är bara en poäng efter och tycker att vi har ett bra utgångsläge, och goda möjligheter även om de under seriens gång sagt att de är bättre än oss och har mer rutin.

Något av avgörande match för att nå topplatserna i tabellen trots allt?

– Det är klart att den är viktig – en match av slutspelskaraktär. Men det kommer fler tuffa matcher för lagen i slutet och det kan nog bli lite överraskningar. Och chanserna är inte borta även om det inte skulle gå vägen för oss i Alstermo.

Vad måste stämma?

– Vi gör en av våra bättre försvarsmatcher i Karlskrona, vilket vi gärna återupprepar. Sen var det små detaljer som avgjorde till deras fördel. Vi gör knappt mål på deras andremålvakt sista tio minuterna och löser inte deras 7-6-spel. Det gäller framför allt att vi har koll på (Daniel) Steen och (Mathias Mark) Pedersen – de är så klart nycklarna i deras spel, och mycket fokus finns på dem.

Truppen?

– Samma lag som senast. Det känns och verkar som att killarna ser fram emot den här matchen, så det ska bli kul att se vad vi kan prestera. Vi behöver komma upp i nivå för att vinna, och det känns som att det kan bli en jämn, härlig, öppen match.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare