Inför Amo borta med Mathias Ekstrand

Efter en premiär som både tränare och laget var missnöjda, följdes det upp med en tajt match mot Hammarby (förlust med fyra bollar) och sedan en seger mot VästeråsIrsta på hemmaplan. På söndag klockan 16:15 väntar nästa riktigt tuffa match i form av Amo på bortaplan. Vi tog ett snack med vår tränare Mathias Ekstrand.

Där satt den! Stort grattis till segern mot VästeråsIrsta. Hur är känslan efter matchen?

– Tackar. Det känns såklart riktigt skönt. Jag är väldigt nöjd med hur vi försvarade oss, tillsammans med målvaktsspelet. Men det finns fortfarande saker som vi kan göra bättre och det jobbar vi vidare med, säger Mathias Ekstrand.

Målvaktsspelet ja, hur svårt är det att ta ut en startmålvakt när bägge storspelar?

– Det är ett angenämt problem. Bägge våra målvakter är i väldigt bra form och samspelet med försvaret fungerar fantastiskt bra. Särskilt i senaste matchen.

Nästa match, Amo borta. Hur kommer den att se ut?

– Det kommer att bli en riktigt tuff match. Amo tappade poäng senast och kommer att vara revanschlystna. Vi känner till deras spel väl, så det gäller verkligen att vara på tårna.

Vi fick se ett blått kort på Nordahl senast. Hur är status där?

– Det har inte kommit någon granskning ännu, så jag räknar med att han är tillgänglig.

Tack för samtalet och lycka till på söndag!

Du ser matchen via Solidsport och vi rekommenderar alla att bli månadssupportrar för att få se HIF:s både borta- och hemmamatcher för 129 kronor per månad:
https://solidsport.com/hifkarlskrona/monthly_supporter

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare