”Hoppas att vi kan plocka fram en fullträff idag”

Vårt herrlag är inne i en trend där laget behöver plocka poäng för att ha chans att nå säker mark och att hålla behörigt avstånd nedåt. Idag väntar HK Malmö på bortaplan och det är en riktigt tuff uppgift. Malmö som har vunnit nio av sina elva hemmamatcher och endast gått på pumpen mot Sävehof och Kristianstad. Men Mathias Ekstrand tror på sitt lag och hoppas på en fullträff idag.

Matchstart 16:30 och du ser matchen på TimeOut i Lyckeby eller på handbollsligan.live.

Vi tog ett snack med Mathias.

När du tittar tillbaka på Alingsås-matchen, hur sammanfattar du den?
– Jag tycker vi spelar ett tufft och bra försvarsspel i första halvlek som gör att vi kan gå till halvleksvila med ledning, trots att vi inte alls fick till vårt anfallsspel mot Alingsås mycket skickliga försvar. I andra halvlek agerar vi väldigt försiktigt överlag och lämnar över matchbilden helt och hållet till Alingsås. Vi tappar det som är viktigt i vårt försvarsspel och släpper in väldigt mycket mål i andra halvlek. Det krampaktiga anfallsspelet fortsätter och Alingsås får rinna iväg till en enkel seger. 

Nu väntar Malmö borta, hur vill du se att ditt lag agerar?
– Vi har pratat mycket om hur vi vill se ut när vi spelar handboll och försökt hitta några nycklar att plocka med oss inför dagens tuffa match. Förhoppningsvis kan vi trycka lite mer på gaspedalen och spela med väldigt mycket energi och kampvilja. Vi behöver få till ett riktigt bra försvarsspel över 60 minuter och behöver lägga ner mycket energi där. Det kommer bli en riktigt tuff match men jag tror och hoppas att vi kan plocka fram en fullträff idag. 

Vad kan vi säga om Malmö?
– Malmö har gjort en riktigt bra säsong och man märker att det är ett lag i harmoni med tydliga roller. Det finns mycket spets i deras anfallsspel med Truls Grøtta som avgjort många matcher på egen hand och varit en av Handbollsligans bästa spelare. Magnus Persson som har väldigt mycket erfarenhet och som är klar för IK Sävehof till nästa säsong är en annan spelare att se upp med. Men de har många duktiga spelare att ha koll på, avslutar Mathias Ekstrand.

Matchstart 16:30 och du ser matchen på TimeOut i Lyckeby eller på handbollsligan.live

Läs vidare