HIF:s bästa åtta ska utses – din röst avgör

Hästö IF startades 1938 och var från början en förening med flera olika idrotter samlade i samma förening. Det är dock tack vare handbollen som klubben gjort sitt namn känt långt utanför Karlskronas gränser.

Med killar födda 1981 startade en ny era i föreningens historia och det var tillsammans med killar födda några år senare som Hästö började sin klättring uppåt i seriesystemet.

Nu ska Hästö IF:s (sedermera HIF Karlskrona) ”Bästa åtta” koras genom att publik och handbollsintresserade får rösta under hösten.

Med spelare som representerade föreningen från slutet av 90-talet, fram till dags datum, har en jury arbetat fram tre spelare på respektive position som idag presenteras för allmänheten.

– Det har varit ett väldigt svårt arbete med många aspekter att ta hänsyn till. Vi är nöjda med att kunna presentera totalt 24 spelare som på lite olika sätt gjort stora insatser i den svart-gula dressen, säger juryns ordförande Mikael Sandström.

Juryn har förutom Mikael Sandström bestått av Rolf Hertzberg, Pernilla Andersson, Jens Köhne och Victoria Rubin.

När nu Hästö IF har slagits samman med Kungliga Flottans IF har föreningen bytt namn till HF Karlskrona och i samband med årets seriepremiär i Herrallsvenskan kommer omröstningen bland kandidaterna att påbörjas. Premiären spelas den 17 september i Brinova Arena och Tyresö står för motståndet.

– Vår allsvenska seriepremiär blir första gången någonsin som HF Karlskrona spelar en seriematch och då känns det viktigt att minnas det som tagit oss hit där vi är idag. Vi jobbar alltid framåt, men är noga med att lyfta fram vår historia. Därför kommer vi även senare under säsongen att uppmärksamma spelare som gjort stora insatser för Kungliga Flottans IF, säger HF Karlskronas ordförande Örjan Nilsson.

Vinnarna kommer att tillkännages under senhösten och deras bilder kommer att pryda ”Karlskrona Wall of Fame” i Brinova Arena.

De nominerade är:

Målvakter Försvarsspelare M6 V6 
Uros Tomic Tobias Karlsson Henrik Reiz Jasmin Arifagic 
Jens Olander Linus Ekman Nicklas Grundsten Linus Fernebrand
Niklas Samuelsson Jonas SvenssonMirsad Pecikoza Martin Svensson 
H6 V9 M9 H9 
Pierre Thorsson Lars Möller Madsen Daniel Steen Markus Sandström 
Hampus Olsson Tobias Nordahl Gustav Hallén Jakob Nygren 
Ola Karlsson Christoffer Sevestedt Daniel Persson Johannes Sandgren 

Bilden överst är tagen av Patric Söderström. Från vänster Mirsad Pecikoza, Henrik Reiz och Jens Olander.

Några till av de nominerade. Foton tagna av Torbjörn Sunesson.

Läs vidare