HIF vinner i revanschen mot Tyresö

Sur förlust senast mot Tyresö. Nu har serien vänt och HIF Karlskrona åkte till Stockholm för att möta Tyresö igen. Tyresö var det bättre laget i första halvlek, men i andra är HIF det klart bättre laget och vinner med 26-24 och hänger med topplagen.

Tyresö inleder piggast och tar tidigt ledningen med 5-2. Därefter rycker HIF upp sig och är ikapp vid 6-6. Andra halvan av första halvlek är jämn och det skiljer aldrig mer än ett mål åt något håll. Tyresö gör 13-12 med dryga tre minuter kvar av halvleken och det är sista för halvleken.

I andra halvlek känns det direkt att HIF är bättre med. Det är rakare på mål och något enklare mål för HIF än för Tyresö. Även om Tyresö har ledningen med 19-17 så känns det som att HIF är bättre. Ett par byten och in med Tobias Nordahl vänder på steken. HIF leder med 20-21 igen. Hela vägen in i mål är det en kamp där nu HIF är laget som drar längsta strået. HIF har chansen att avgöra vid ett par anfall men duktige keepern i Tyresö, Martin Börjes, är riktigt vass. Men när Tobias Nordahl drar ett spektakulärt skott längs golvet vid första stolpen är Börjes chanslös. Det är 26-24 och HIF åker hem med två oerhört viktiga poäng till Karlskrona.