HIF pressade serieledande Amo

HIF och AMO spelade på onsdagskvällen ett hett ”sydostderby”, ett derby som blev en riktig holmgång. HIF kom ut som en taggad underdog och tog tag i taktpinnen direkt från start. Uros stod som en vägg i målet och det tog serieledaren drygt sju och en halv minut att få hål på Tomic.

HIF hade en 4–1 ledning efter 10 minuter och hade bra koll på AMO:s anfallsspel. Några olyckliga utvisningar och missade hemmastraffar kunde ge bortalaget biljett in i matchen. HIF hade ledningen med 8–7 med 21 minuter spelade sen kom AMO ifatt och förbi, HIF hade svårt att få tag i AMO:s sju mot sex spel och bortalaget hade ledningen med 9–13 i halvtid.

I andra halvlek visade HIF att man inte tänkte ge bort något och man kämpade och försökte men serieledarna från Småland spelar bra och kan hålla sin fyramålsledning när femton minuter är spelade. Hemmalaget ger sig dock inte utan kämpar sig kvar i matchen och är sånär ifatt med fem minuter kvar 24–25.

Dessvärre blev två hemmautvisningar i slutminuterna droppen som fick bägaren att rinna över åt bortalagets favör, med fyra man på planen orkar givetvis inte hemmalaget att utmana till slut och serieledande AMO HK kan återvända till Småland med två viktiga poäng i ”sydostderbyt”. 26–29 till bortalaget när matchen var över.

HIF förlorar sin femte raka match men gör det med flaggan i topp. Detta var HIF:s bästa match på mycket länge och med lite bättre tur i slutminuterna kunde det burit ända fram till seger. Det var helt andra takter än vad vi sett i de senaste matcherna och kan man fortsätta på den inslagna vägen kan man ge både Skånela och Tyresö en riktig match i de kommande matcherna.

Roligt att se det unga gardet i Hugo Sivertsson och Mattias Johansson ta för sig och verkligen utmana sina mer rutinerade motståndare, Dessutom gör nog Albin Stenberg sin bästa match på linjen i HIF-tröjan.

Nästa match spelas borta mot Skånela söndag den 5/12 klockan 15:00.

Värt att notera är att HIF hade åtta utvisningar och Amo tre.