HIF överlägsna i cupen – vinst med 22 bollar

HIF spelade på söndagseftermiddagen den sista gruppspelsmatchen i ATG Svenska cupen och det var handbollsettanlaget Enköping som var på besök i gamla idrottshallen (B-hallen), I Brinova Arena (A-hallen) arrangerades The Baltic Cup i innebandy. Det blev en trevlig eftermiddag, med publik på läktaren, Lejonen på plats och bra tryck i hallen. Det var längesedan killarna fick spela inför publik och det syntes från start att de var taggade inför hemmapubliken.

Från början var det shotout för bortalaget, tre frilägesstraffar för bortalaget och alla tre resulterade i mål. 0–3 på tavlan när matchen skulle börja. HIF rivstartade matchen och hade ätit upp Enköpings ledning efter 2 minuter och 30 sekunder, ivrigt påhejade från publiken med Lejonen i spetsen.

Det var bara ett lag på planen, HIF gav aldrig Enköping en chans utan kunde dra ifrån och med ett starkt försvarsspel, fantastiska 12 räddningar från William Psajd och snabbt anfallsspel hade hemmalaget dragit ifrån till en ledning med 18–7 i halvtid. Att bara släppa till fyra spelmål på en halvlek är otroligt starkt, det visar vilken stark försvarsuppställning tränare Ekstrand förfogar över.

Andra halvlek börjar likadant som den första slutar, HIF fortsätter att dra ifrån och det unga gardet får stort förtroende, roligt att se de unga killarna ta för sig, inte minst målvakten William Psajd som med 16 räddningar och två mål blev utsedd till bästa hemmaspelare.

Till slut vinner HIF med 37–15 och bästa målskytt i hemmalaget blev Karl Jönsson, 6 straffmål och 8 mål totalt. HIF har därmed en liten chans till en andraplats i gruppen, och avancemang, men då måste Varberg vinna mot Ystad på onsdag. Inget är omöjligt och chansen finns. Härligt med publik på läktarna! Den 18 september spelar vi hemma mot Anderstorp i Herrallsvenskan. Missa inte chansen att få vara på plats i fantastiska Brinova Arena och se HIF:s matcher under säsongen – skaffa säsongskort – SISTA chansen på torsdag.

Fantastiskt med publik på läktaren – handboll ses bäst live!

——————————————————————————————————————–

Biljettkontoret (i Brinova Arena vid huvudingången) kommer att vara öppet:
Torsdag 2/9 klockan 16-17

Ett guldkort kostar 2395 kronor och ger dig tillgång till alla matcher som spelas under säsongen, inklusive eventuella kvalmatcher.

För möjlighet att köpa säsongskort andra tider eller för frågor, kontakta Leif Ottosson på 070-930 23 12.

——————————————————————————————————————–

Målskyttar HIF Karlskrona mot Enköping:

Karl Jönsson 8 (6)

William Bengtsson 4

Erik Borgenhäll 4

Linus Andersson 4

Tobias Nordahl 3

Hugo Sivertsson 3

Herman Iverfeldt 2

William Psajd 2

Anton Persson 2

Gustav Jönne 2

Kalle Malmström 2

Tufft försvar med William Bengtsson och Tobias Nordahl.

Alla foton: Torbjörn Sunesson

Läs vidare