HIF och Karlskrona Handboll tar nästa steg

Som vi tidigare aviserat så har vi nu från och med säsongen 2019/20, samlat HIF Karlskrona och Karlskrona Handboll under en ledning. En ny stark styrelse är formad med erfarna ledamöter från de bägge föreningarna för att driva arbetet framåt för att:

Skapa en framgångsrik framtid för handbollen i Karlskrona.

Idag har vi 530 aktiva spelare, lika fördelat dam/tjej och herrar/killar. Vi har över 25 serielag i allsvenskan (herr) och div 2 (dam) till ungdomslag i alla årskullar samt handbollsskola och handbollslek för de allra yngsta!

Vår vision är att:

  • Skapa förutsättningar för alla, dam och herr, elit och bredd, pojkar och flickor

Så många som möjligt, så länge som möjligt, så bra som möjligt!

  • Skapa en kompetent förening genom att växa och utvecklas systematiskt och skapa förutsättningar för framtiden och de mål vi sätter upp. På så sätt också skapa goda förutsättningar för bra handboll i Karlskrona och regionen.

Bevara och utveckla handbollens vagga!

  • Skapa en plattform för att bli en plantskola för våra talanger och därmed bygga vår egen förening och övriga handbollssverige.
  • Vara en förening som ger möjligheten till utveckling i alla roller – som spelare, tränare, domare och funktionär.

Som ni troligen sett så spelar vi med samma logga men kommer under en övergångsperiod att använda tidigare färger. Men vi representerar samma vision och tanke i att göra handbollen i Karlskrona stark!

Ett första exempel på vår styrka är att vi redan arrangerat två landskamper, en dam och en herr, med mycket lyckat resultat där vi fått lovord från både publik och Svenska Handbollsförbundet.

Vi har nu också ett gemensamt kansli i Brinova Arena, en gemensam sportgrupp som leds av Tobias Karlsson i egenskap av sportchef och en gemensam marknadsgrupp.Tillsammans blir vi starkare!

– Genom att vi nu samlat två organisationer kring samma vision och med en gemensam ledning har vi tagit ett stort steg mot en ännu bättre handboll i Karlskrona. Vår gemensamma vision skapar en stark och stabil grund för att fortsätta sätta Karlskrona på handbollskartan, säger ordförande Örjan Nilsson.

– Tillsammans har vi nu skapat förutsättningar för handbollen att ta nästa kliv i utvecklingen av handbollens vagga. Karlskrona är en känd handbollsstad och vi ser fram emot att fortsätta sprida handbollen både i Karlskrona och i hela vår region, säger vice ordförande Thomas Zeidler.

Läs vidare