HIF Karlskrona värvar Jesper Järlfors från Hallby

Idag kan HIF Karlskrona presentera klubbens första nyförvärv inför nästa säsong. Det är 25-årige Jesper Järlfors som kommer från spel i Handbollsligan med Jönköpingsklubben Hallby.
Järlfors spelar i mitten eller till vänster på niometer och är nu klar för två år i Karlskrona.

– Vi är mycket nöjda med att kunna meddela att Jesper spelar hos oss nästa säsong. Vi ser en stor fördel i att han både kan spela som mittnia och vänsternia. Det är en spelare vi haft ögonen på under en längre tid och tycker att han passar väldigt bra in i vårt lagbygge, säger HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson.

Jesper Järlfors kommer ursprungligen från Skövde men flyttade till Hallby 2017 och har sedan dess haft Jönköping som sin hemstad. Karlskronapubliken känner säkert igen honom från 2019 då han spelade en stor roll när HIF Karlskrona förlorade kvalet mot Hallby. Järlfors har bra erfarenheter från både Karlskrona som stad och HIF Karlskronas publik.

– Det ska bli roligt att komma till Karlskrona. En klubb med fantastiska förutsättningar och med möjligheter för mig att utvecklas som spelare. Jag vet ju också av erfarenhet att det finns grym publik och hejarklack också, det ser jag verkligen fram emot att få uppleva, säger Jesper Järlfors.

Han beskrivs som oerhört passningssäker med bra blick för spelet som dessutom har ett bra skott.
Kontraktet med Jesper Järlfors är skrivet på två år och han ansluter under sommaren. Järlfors har själv en tydlig bild av vad han vill nästkommande säsong.

– Vi ska vara med och slåss om topplaceringar i Herrallsvenskan. Jag har en mycket bra känsla av att klubben bara kan gå framåt och förhoppningsvis uppåt, avslutar Jesper Järlfors.

Foto: Marcus Vilson – https://www.mvimage.se

Läs vidare