HIF Karlskrona och Karlskrona Handboll satsar på ny klubbchef

Nu tar HIF Karlskrona och Karlskrona Handboll gemensamt ytterligare ett kliv för att stärka klubben.
I september börjar Olof Ljungberg i den helt nya rollen som klubbchef.
– Det här är en satsning för klubbens framtid och för helheten, från barn- och ungdomsverksamheten till elitverksamheten, säger Örjan Nilsson, ordförande.

Klubben har sedan en tid tillbaka känt ett behov av någon som arbetar aktivt med helheten. Allt från att stärka varumärket och synas mer både i och utanför länet, till att knyta kontakter och framför allt få ihop helheten ännu mer internt.

– Det är dags att ta nästa steg rent organisatoriskt. Vi har hundratals fantastiska ideella krafter som bidrar i olika roller, men vi kan inte enbart förlita oss på volontärkrafter. Vi behöver en heltidsanställd klubbchef och är övertygade om att Olof är den som kommer göra det bästa jobbet i rollen, säger Örjan Nilsson.

Idrottskonsulent och ideell kraft med bred erfarenhet från näringslivet

Olof Ljungberg, 38 år och uppvuxen i Karlskrona och med en bakgrund som handbollsspelare i HIF Karlskrona i sin ungdom, arbetar sedan sex år tillbaka som idrottskonsulent hos RF-SISU Blekinge. Han har en yrkesmässig bakgrund kopplad till kommunikation och marknadsföring, erfarenheter från näringslivet och även som vd i eget bolag.

Sedan flytten hem från Malmö för sju år sedan har han på ideell basis hjälpt till med kommunikation och marknadsföring i klubben.

– Jag brinner både för en riktigt bra barn- och ungdomsverksamhet och en elitverksamhet som pressar gränser, vilket utåt sett gör verksamheten mer intressant för samarbetspartners, säger Olof Ljungberg.

– Jag är ödmjuk inför en tuff uppgift – som ska bli väldigt rolig och jag är tacksam för förtroendet.

Ett sammansvetsat gäng

Klubben är sydöstra Sveriges största handbollsklubb. Med omkring 550 aktiva spelare, 100 tränare, 150 volontärer, 200 stödmedlemmar och utöver det hundratals engagerade föräldrar, hundratals säsongskortsinnehavare och över hundra samarbetspartners finns ett stort behov av att satsa för att få alla att jobba aktivt åt samma håll.

– Vi ska vara en klubb som barn vill spela i och som föräldrar vill att ens barn ska spela i. Damerna ska få ännu bättre förutsättningar än i dag och jag ser framför mig att de ska kunna avancera i seriesystemet. Samtidigt ska klubben vara i högsta serien på herrsidan, säger Olof Ljungberg.

Den nya rollen med en klubbchef ska med andra ord gynna alla.

– Vi vill ha med alla på banan och bli ett starkare, mer sammansvetsat gäng. Vi fortsätter att jobba enligt vår vision – Sveriges roligaste klubb, sammanfattar Örjan Nilsson.

Foton: Magnus Lejhall

Läs vidare