HIF hemmaslog Skånela

Sviten är bruten. HIF Karlskrona hade spelat tre hemmamatcher och förlorat alla tre. I matchen mot Skånela (trea i serien inför mötet) kom så den förlösande hemmasegern. HIF var med från början och vann till slut med 28-24.

HIF fortsatte med sitt 3-2-1-försvar och det visade sig vara väldigt fruktsamt i även denna match. Skånela hade svårt att komma till, samtidigt som Gustaf Banke i hemmamålet storspelade mellan stolparna. Hemmalaget hade 8-4 med kvarten spelad och känslan var att HIF var ett snäpp bättre på alla positioner. Efter 20 minuter leder HIF med 12-7 och det är försvaret som satt grunden. När Skånela går ut i nytt försvarsspel med punkt får HIF svårt att göra mål. Sista tio i första halvlek slutar 1-3 (!) och halvtidsresultatet blir 13-10.

Inledningen av andra går till gästernas favör och de nosar på 14-13 och 18-17. När HIF sen rycker till 23-19 med tio minuter kvar finns minnena från när Amo var på besök, men samtidigt har något hänt med HIF sedan dess. Försvarsspelet är på en annan nivå och med mer rutin (Nicklas Grundsten comeback och våra unga spelare har fått göra några matcher) i anfallet så är det nu HIF börjar visa sig från sin bästa sida. Även om Skånela går upp till 23-21 så verkar en grundtrygghet växt in sig i laget. Kapten Viktor Ahlstrand är magnifik i avslutningen och står för både två mål och ett par assists till att stänga butiken. Slutresultatet skrivs till 28-24 och det är HIF Karlskronas andra raka seger. Förhoppningsvis känner laget medvind samtidigt som publiken besöker arenan, för i kväll var det verkligen trevligt att gå på handboll i Karlskrona.

Härligt att se Nicklas Grundsten tillbaka i HIF-färgerna och att Lejonen fortsatt håller bra klass. Dagens tifo var en härlig hyllning och statement.