HIF hemmaslog Bajen inför 1500 på läktaren

Under fredagen var det bäddat för handbollsfest i Brinova Arena Karlskrona. Starka Hammarby var på besök och det fanns revansch att utkräva från senaste mötet, där de grönvita vann med 34-30. Nu var HIF klart bättre och vann till slut med 28-25.

HIF inledde makalöst bra och hade 4-1 efter fem minuter. Och sen rullade det bara på. Gustaf Banke var fenomenal i hemmamålet. Efter kvarten spelad hade han gjort sju räddningar. Då var ställningen 10-5 till HIF. Fem måls ledning blev tre i paus, när hemmalaget tröttnade lite i avslutningen av halvleken. Men 15-12 i paus var precis vad både hemmalaget och hemmapubliken behövde. Det var riktigt bra stämning i Brinova Arena och visst är det klart bättre med 1500 på läktaren (som mot Hammarby) än med drygt 700 någon annan gång. Vi hoppas att alla tar med en kompis till nästa gång!

Även om Hammarby gjorde andra halvleks första mål så var det ändå HIF som rivstartade även här. Drygt tio minuter in i halvleken hade hemmalaget en sexmålsledning. Och med tio kvar stod det 25-18 efter mål av Erik Borgenhäll. Där infann sig någon form av lugn på både plan och på läktare. Men är det något man vet när det gäller handboll; Det blir alltid nerv, på något sätt. För sex minuter senare är det 25-23 och oerhört spännande. Då är det HIF:s rutinerade härförare Tobias Nordahl som går in och avgör matchen. Viktigt för honom själv, för laget och för hela föreningen. Segersiffrorna skrivs till slut till 28-25 och två oerhört sköna poäng in på HIF-kontot.

I skrivande stund är HIF Karlskrona nu på kvalplats till Handbollsligan, även om både Amo och Rimbo har en match mindre spelad och har möjlighet att gå om.

Nästa hemmamatch är mot Rimbo tisdagen den 28/1. VARMT välkomna då!