HIF gör klart med landslagsspelare

Idag kan HIF Karlskrona presentera nästa nyförvärv inför nästa säsong. Det är den estländske landslagsmannen Markus Viitkar som nu är klar för två år i Karlskrona. Viitkar är en försvarsinriktad linjespelare som har mycket goda referenser med sig från finländska ligan.

Viitkar beskrivs som en träningsvillig spelare som spelar att fysiskt och aggressivt försvarsspel. Han är en tvåvägsspelare som även kommer att bidra framåt och gör att besättningen på mittsex ser väldigt bra ut.

– Vi får in en riktig karaktärsspelare som kommer göra stor nytta för oss. Vi har en lucka att fylla och det känns som att Markus kommer att fylla den med råge. Mycket bra att klubben lyckades lösa den här övergången då vi vet att han var eftertraktad, säger Mathias Ekstrand, huvudtränare i HIF Karlskrona.

Markus Viitkar är 24 år, drygt 190 centimeter lång och väger cirka 100 kilo. Han själv är nöjd med att komma till HIF Karlskrona.

– Jag är väldigt exalterad över att komma till Karlskrona. Det är ett väldigt bra steg för mig. Jag vill bidra till att både laget och klubben når målsättningarna. Jag har studerat svenska i sju månader nu och målet har varit att spela i Sverige. Nu är det klart och jag ser verkligen fram emot att göra flytten i sommar, säger Markus Viitkar.

Hans kämpaglöd och inställning gör också att Supporterföreningen Lejonen har valt honom som sin supporterspelare.

– Både vi och resten av handbollspubliken älskar kämpaglöd och det vi förstått om Viitkar är att han står precis för det. Det känns mycket bra att ha Markus som vår spelare. Vi ska ta hand om honom och låta honom känna sig varmt välkommen till klubben och till staden, säger Ulf Johnsson från Lejonen.

Kontraktet börjar gälla den 1 juli och gäller i två år.

Foto: BK-46

Läs vidare