HIF förlorade i Kungälv

En ”fyrapoängare” där kampen om kvalplatser var i potten. Att nu Kungälv är det enda laget som slagit HIF två gånger gör att de är uppe på samma poäng. Matchen i Kungälv slutade med hemmaseger med 29-26.

En bra inledning av HIF förde upp laget till ledning med 4-6 efter dryga åtta minuter. Fem minuter senare var det 6-6 och Kungälv hade momentum. Under andra delen av första halvlek var det ett ställningskrig även om HIF hela tiden låg i förarsätet. HIF hade chansen att gå till 15-13 men missade och två sekunder innan pausvilan kvitterade Kungälv till 14-14.

Kungälv fick en drömöppning samtidigt som HIF fick slita hårdare för målen. Det var jämnt fram till 22-22 när sedan Kungälv ryckte och gjorde fyra raka mål. I den perioden var Kungälvs försvar väldigt bra, samtidigt som HIF:s anfall gick i stå. Det var ett ryck som HIF aldrig reste sig efter. Hemmalaget kunde kontrollerat vinna med 29-26 och lagen har nu samma poäng; 24 stycken till antalet. Just nu är HIF på fjärdeplatsen, vilket innebär positivt kval, men Amo har chansen att gå om i morgon då de tar emot Kärra.

Nästa lördag ges chans till revansch då gästerna heter Lindesberg. Senast lagen möttes förlorade HIF och visst finns revanschlustan. Lördag klockan 16:00 – varmt välkommen till Brinova Arena.