HFK värvar målvakt med allsvenska meriter

HF Karlskrona har skrivit ett tvåårskontrakt med 18-åriga Nathalie Skrinde. Målvakten har erfarenheter från både division 1 och Allsvenskan. 

Nathalie Skrinde har precis tagit studenten vid Midsommarkransens gymnasium där hon kombinerat ekonomi- och juridikstudier med handboll (NIU). Nathalie har spelat i Huddinge HK sedan hon var åtta år och hunnit med att vinna division 1 med sin moderklubb under sitt första år som senior och även spelat ett år i Allsvenskan under den gångna säsongen. I höstas kallades hon till samling med det norska juniorlandslaget men en lättare skada satte stopp i sista sekunden. 

Damlagets huvudtränare Kalle Lång säger så här om klubbens senaste nyförvärv:
– Värvningen av Nathalie stärker den miljö som vi har skapat i HF Karlskrona dam. En utvecklingsorienterad miljö dit vi vill locka spelare som brinner för handboll och utveckling. Nathalie är en mycket lovande målvakt som redan har spelat i Allsvenskan ett år och som vi kommer kunna hjälpa att ta nästa steg i sin utveckling. Hon har ett härligt driv att bli bättre vilket är en otroligt viktig egenskap hos våra spelare, säger Kalle Lång. 

Och fortsätter: 
– Vi känner en stor trygghet i kompetensen i vårt målvaktsteam inför kommande säsong och jag ser verkligen fram emot att få se dem köra igång tillsammans efter uppehållet.

Nathalie Skrinde är spelklar när damerna gör sin första match i gruppspelet i ATG Svenska cupen i mitten av augusti. Hon säger så här om att få komma till HFK: 
– Jag har fått en del förfrågningar från andra klubbar men märkte direkt hur professionellt det är i HFK och hur man värnar om den individuella utvecklingen både på och utanför planen. Och när jag väl kom till Karlskrona för att provträna så blev jag helt kär, det var otroligt fint. Jag fick även väldigt gott bemötande av laget och mina målvaktskompanjoner. 

Det här ser hon fram emot mest med flytten söderut: 
– Jag har hört att publiken i Brinova Arena ska vara riktigt bra och engagerad så jag ser fram emot alla hemmamatcher. Jag är även riktigt taggad på att se hur vi kommer kunna mäta oss med rutinerade allsvenska klubbar och jag hoppas så klart kunna bidra med en del erfarenhet från allsvenskt spel. Men jag ser självklart också fram emot att utvecklas som målvakt och person tillsammans med hela laget. 

Foto: Johan Kaving

Läs vidare