HFK heltidsanställer Roy Mazloum

HF Karlskrona är en förening på frammarsch med växande verksamhet på alla plan. Nu vill föreningen ta ytterligare ett kliv och anställer därför Rabih Mazloum (Roy) på heltid.

Roy kommer att arbeta med ett delat uppdrag kopplat till både ungdomssektionen, herr- och damsenior, med fokus på utveckling både på lagnivå och individnivå.

– Klubben fick en möjlighet att ta nästa steg i vår utvecklingsresa. Roy besitter en gedigen erfarenhet både som ledare och spelare, vilket kommer gynna hela vår förening. På sikt vill vi bygga våra representationslag med spelare från våra egna led och då behöver vi lägga mer kraft på den här typen av insatser, säger klubbchef Olof Ljungberg.

Roys uppdrag är ännu inte helt definierat men det tar sats i utveckling av spelare och en del i det är vårt utvecklingslag på herrsidan.

– Fredrik har gjort ett bra jobb med u-laget, men nu fick vi chansen att heltidsanställa en resurs i form av Roy vilket känns väldigt spännande. U-lagets fokus ska vara utveckling av spelare för att ge dem bättre förutsättningar att nå vårt representationslag. Vi ser detta som första steget i ett långsiktigt arbete som kräver insatser av många, säger sportchefen Tobias Karlsson.

När nu Pernilla Andersson avslutar sin roll som utvecklingsansvarig fanns en lucka att fylla och ungdomssektionen ser fram emot att ha Roy som en del i verksamheten.

– Vi kan aldrig ersätta Pernilla, men Roy ger oss möjligheter att få arbeta mer med individuell spelarutveckling. Exakt hur ungdomssektionen ska få bästa möjliga nytta av Roy är ännu inte skrivet i sten, men vi har idéer som vi gärna vill processa med våra tränare för ungdomslagen, säger ungdomssektionens ansvarige Frank Brunell.

Roy är ett välkänt ansikte både inom föreningen och inom Blekingehandbollen. Senast kommer han från uppdraget som tränare för HFK:s herrjuniorer och tidigare som handbollsutvecklare i Ronneby Handboll. Roy är internationellt utbildad och är även i gång med sin svenska TU6.

– Det är en utmanande roll med ett intressant mål i att utveckla spelare till att närma sig a-lagsverksamheterna. Min och föreningens syn på utveckling är densamma och vi ser möjlig utveckling på alla plan. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av en klubb som både tänker på framtiden och arbetar med det. Jag är säker på att tillsammans med detta proffsiga team kommer vi att skapa nya möjligheter. Jag kommer att bidra på bästa möjliga sätt, säger Roy Mazloum.

Föreningen tackar både Fredrik Larsson och Pernilla Andersson för insatserna hittills gjorda och hoppas få se båda två i ideella roller framöver.

Läs vidare