HF Karlskrona uppmärksammar internationella kvinnodagen 

Ingen kvinna ska utsättas för våld. Mäns våld mot kvinnor ska aldrig accepteras. 

I samband med Internationella kvinnodagen den 8 mars synliggör HF Karlskrona tillsammans med IFK Kristianstad mäns våld mot kvinnor. Det gör vi när våra damlag spelar cupmatch mot varandra och vi gör det bland annat genom att klä HF Karlskronas och IFK Kristianstads damer i ett gemensamt ställ för uppvärmning.  Vi låter även Kvinnojourens verksamhet synas och få uppmärksamhet inför och under matchen.

– För oss i HF Karlskrona är det självklart att ta ställning i den här oerhört viktiga frågan. Ingen kvinna ska utsättas för våld. Mäns våld mot kvinnor ska aldrig accepteras, säger Olof Ljungberg, klubbchef i HF Karlskrona.

– Vi tycker att det här är en oerhört viktig fråga och nappade direkt på idén om att göra gemensam sak kring den här viktiga dagen. Tillsammans har vi tagit fram ett ställ som damerna har på sig under uppvärmningen. Båda föreningarnas loggor kommer att synas på tröjan tillsammans med budskapet Ingen, aldrig!, berättar Jesper Larsson, klubbchef i IFK Kristianstad.

I samband med matchen kommer även de båda föreningarnas herrlag ta ställning och det kommer att finnas möjlighet att bidra till Kvinnojourens verksamhet.

– Matchen spelas på onsdag klockan 19:30 i Brinova Arena A1 som har plats för 400 sittande. Vi hoppas att vi fyller läktaren och det är först till kvarn som gäller. På planen krigar vi men utanför planen samarbetar vi och belyser en viktig fråga, avslutar Olof Ljungberg.

Foto: Håkan Erwing

Läs vidare