Herrlaget vann tionde raka mot Vinslöv

HF Karlskronas herrar vann mot gästande Vinslövs HK och tog därmed sin tionde raka seger i årets allsvenska serie men det var bortalaget som började bäst och hade en 3–1-ledning efter sex minuter. Därefter började försvarsspelet stämma för hemmalaget och efter tio minuter var man ifatt, 4–4. Uros Tomic i målet hade kommit igång och HFK kunde, med hjälp av ett ramstarkt försvar, glida ifrån till en fyramålsledning i halvtid, 13–9.

I andra halvlek var HFK:s ramstarka försvarsspel nyckeln till att man kunde glida ifrån i målprotokollet. Två insläppta mål på halvlekens första femton minuter talar sitt tydliga språk. 22–11 till hemmalaget med femton minuter kvar och matchen var i praktiken vunnen. Visserligen slappnar hemmalaget av lite sista tio och Vinslöv kan putsa till förlustsiffrorna till 26–22.

Detta var en match som visade att HFK verkligen är svåra att få hål på, Uros i målet bakom ett starkt försvarsspel med förtjänstfullt kämpande Tobias Nordahl och Markus Viitkar kom att bli nyckeln till den tionde raka segern. 18 räddningar från Uros och utnämnd till matchens lirare. Hatten av. Dessutom visade anfallsspelet att man inte står och faller med en man, tre fyramålsskyttar och elva målskyttar totalt visar på en bredd i anfallen. Extra roligt att se Erik Borgenhäll tillbaka i matchspel, 20 minuter och tre mål blev hans facit.

Nu väntar ny match redan på onsdag klockan 19:00 då säsongens första stadsderby ska spelas i Brinova arena. IFK Karlskrona står som hemmalag.