Herrlaget övertygade borta mot VästeråsIrsta

HF Karlskrona åkte på söndagen till Västerås för en tuff bortamatch mot VästeråsIrsta. Inledningen blev tuff för HFK när hemmalaget gick fram till en 3–0-ledning efter sex minuter trots att Uros på samma tid hade fyra räddningar. Därefter kom HFK in i matchen och Linus Anderssons kontringsspringande på högerkanten firade stora triumfer, 10 mål totalt och utsedd till bästa bortaspelare.

HFK spelade stundtals ut Västerås och kunde glida ifrån till en komfortabel åttamålsledning i paus, 8–16.

Andra halvlek blev mest en transportsträcka och HFK:s ledning var som mest tolv bollar. Sista 10 minuterna rullade coach Ekstrand runt på alla spelare och Västerås kunde frisera siffrorna något.

HFK vinner med 24–32 (8-16)

Det något krampaktiga spel från premiären var som bortblåst och det var en gedigen insats, från målvakt, försvarsspel och anfallsspel, som lade grunden till vinsten i Västerås. Två nya poäng in i segerkolumnen och HFK har startat allsvenskan på bästa sätt.

Nästa match spelas hemma i Brinova Arena på lördag klockan 16:00 då IFK Ystad kommer på besök. Väl mött då!

HFK:s målskyttar: