Herrarnas sjunde seger kom borta mot Drott

HF Karlskronas herrar spelade på lördagseftermiddagen borta mot HK Drott från Halmstad och det blev vinst i sjunde raka matchen med 26–36 efter 17–20 i halvtid.

HFK tog omgående ett grepp på matchen och Axel Söderqvist var het i inledningen och gjorde HFK:s tre första mål men HK Drott stretar emot även om HFK är det spelförande laget. HFK leder som mest med 7–3 efter åtta minuter men tappar lite och HK Drott håller ställningarna till halvtid, tre bollars ledning för HFK, 17–20.

Andra halvlekens inledning går till hemmalaget som får fin träff i sina anfall och efter tio minuter är man sånär ifatt, 21–22. Då kliver Uros Tomic in i handlingarna och börjar få tag i hemmalagets skottförsök. Då kan HFK återigen dryga ut sin ledning och Drott har inte förmågan att göra match av tillställningen. HFK:s större tyngd avgör till slut och man vinner med 10 bollar, 26–36.

HFK visar igen att man är otroligt tuffa att möta och man gör en riktigt bra bortamatch. Uros Tomics målvaktsspel var denna kväll av högsta klass. 22 räddningar, två egna mål i öppen bur och utsedd till bortalagets bästa spelare talar sitt tydliga språk.

Nu väntar HK Torslanda på hemmaplan i nästa match. Den spelas på lördag klockan 16:00. Klockan 14:00 spelar damlaget, så det är ett historiskt samarrangemang som väntar på lördag.

Hålltider lördag:
13:00 – Arenan öppnar
14:00 – HF Karlskrona Dam – Växjö
14:30 – Restaurangen öppnar
15:00 – Baren öppnar
16:00 – HF Karlskrona Herr – Torslanda
17:45 – Tack och hej för denna gång

Efter att dammatchen är avslutad hinner du lagom mingla med andra handbollare, köpa något i kiosken eller i baren och sen är det match igen!

Du kan köpa en biljett till herrmatchen och få dammatchen på köpet: https://www.nortic.se/dagny/show/160972

Målskyttar i HF Karlskrona mot Drott:
Hugo Sivertsson 6
Filip Psajd 6
Axel Söderqvist 5
Trym Skoglund 5
Jesper Järlfors 3
Gustaf Hallén 3
Albin Stenberg 2
Uros Tomic 2
Markus Viitkar 1
Linus Andersson 1
Tobias Nordahl 1
Anton Persson 1

Foto: Magnus Lejhall

Läs vidare