Herrarna vann rysare i Varberg

HF Karlskrona vann rysarmatchen i toppmötet mot Varberg och är fortfarande obesegrade efter nio omgångar. Matchen slutar 29–31 efter en riktig holmgång där HFK till slut kunde gå segrande ur striden.

Båda lagen visade från start att ingen skulle vika ner sig och det var jämnt i målprotokollet mest hela tiden. Visserligen hade hemmalaget ledningen med tre bollar vid två tillfällen i första halvlek, 6–3 och 11–8 efter 20 minuter men Uros i målet spelade bra och räddade några bollar och HFK kunde ta kommandot innan paus och kunde gå till halvtidsvila med ledning, 14-15.

I början på andra halvlek har HFK kommandot men Varberg ger sig inte och lagen byts av att ha ledningen med en eller två bollar och det är en riktigt tuff kamp där inget av lagen ger vika en tum i försvaret. Med fyra minuter kvar leder Varberg med 28–27 men i nästa anfall får HFK straff och Varberg utvisning. Filip Psajd är straffexekutor och gör inget misstag, 28–28 med tre minuter kvar. Tre minuter som blir en riktig rysare. HFK kämpar frenetiskt i försvaret och Varberg kan inte komma igenom, i stället kan HFK utöka ledningen i slutminuten och vinna med två bollar, 29–31, efter en riktigt bra match av två topplag i serien. Axel Söderqvists skytte var en fröjd att se och han blev utsedd till matchens lirare i bortalaget. Men hela laget ska ha en stor eloge för spelet i denna nionde raka segern.

Nu inleds en veckas träning inklusive fysiska tester innan nästa match mot en ny tuff motståndare, Vinslövs HK kommer på besök till Brinova arena på lördag kl. 16:00. Mer info om det arrangemanget i dagarna…