Herman Iverfeldt med fin debut

I matchen mot Torslanda fick junioren Herman Iverfeldt göra sin a-lagsdebut. Det var en fin debut där Herman gjorde två mål och verkligen stängde matchen för ett vilt kämpande HIF.

– Jag kände ingen större press, mer att jag hade allt att vinna. Matchen var nästan avgjord, men det var skönt att sätta dem, annars kanske det hade blivit lite stressigt, säger Herman Iverfeldt, dagen efter vinsten mot Torslanda.

Mathias Ekstrand beskriver Herman som först och främst en sympatisk kille som kommit in i gänget på ett fantastiskt sätt denna säsong. Att Herman är träningsvillig och intresserad har enligt Ekstrand gjort att han tagit stora kliv i sin utveckling.

Herman beskriver sig själv som spelare:
– Jag skulle väl säga att jag är en kantspelare som gillar att göra mål, oftast med mer känsla än med kraft. Mest av allt gillar jag att tjuva och kontra. Jag är inte snabbast men jag kompenserar det med att springa tidigare.

Vem är snabbast bland kantspelarna i laget då?
– Det är nog Linus Andersson. Riktigt snabba fötter på honom alltså.

Herman är en karlskronaprodukt som skolats i Karlskrona Handboll sedan han var b-pojk. Innan dess var han del av Eklöven som pappa Peter startade igång när Herman var 7-8 år. Pappa Peter Iverfeldt är en tidigare målvakt vi känner igen och som fortsatt är ungdomsledare i Karlskrona Handboll.

– Det hade varit roligt att få syssla med handboll på heltid i framtiden. Jag har ju precis fyllt 18 år och går på Aspero nu, men självklart vill jag var med och fajtas om en plats i HIF framöver, avslutar Herman Iverfeldt.

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt