Heja fram HFK:s P14 i USM

Till helgen är det åter dags för USM i Brinova Arena. 
Pojkar 14 spelar steg 3 och möter nytt spännande motstånd!

Välkomna till Brinova Arena för att heja fram killarna. 

Martin Svensson, tränare för P14, hur går tankarna inför helgen?
– Det är alltid speciellt att spela USM eftersom vi oftast möter andra lag än vad vi möter när vi spelar seriespel. Killarna är som vanligt laddade för att spela match och vi har ett fantastiskt engagemang kring laget i form av föräldrar och lagföräldrar som ställer upp ideellt för att organisera det här USM-steget. Nu hoppas vi också att det kommer ordentligt med stöd från familjer, vänner och andra föreningsmedlemmar för att skapa en häftig handbollsatmosfär i arenan.

Ni möter Kroppskultur, Sannadals SK och KFUM Trollhättan. Vad vet ni om lagen? 
– Vi vet faktiskt inte så mycket om lagen och det är ganska svårt att få tag på bra information om lagen om man skulle vilja det. Därför är det bättre att försöka fokusera på vad vi ska göra i matcherna och inte bry oss så mycket om vilket motstånd som vi möter. Vår prestation är viktigare än motståndarnas och det är den som vi ska fokusera på.

Att få spela mot ”nytt motstånd” brukar vara spännande och lärorikt. Vad hoppas du att laget ska ta med sig från helgen?
– Hittills, i USM, har vi kanske inte riktigt fått ut maximal prestation. Det hoppas vi kunna få till den här helgen. Som vanligt jobbar vi med att utvärdera prestationer och sätter små mål inför matcherna snarare än att utvärdera slutresultatet. 

Ni har ju spelat både steg 1 och steg 2, vad tycker du att ni har fått med er från de matcherna?
– Det är svårt att specificera vad de direkta lärdomarna är av steg 1 och steg 2. Det handlar ju om utbildning av spelare på alla plan. Fysiskt, mentalt, tekniskt, taktiskt och strategiskt.  Det förberedelsearbetet tar tid och är krävande och prestationerna i matcherna är endast kvitton på hur våra förberedelser har varit. Vi jobbar hela tiden med att försöka hitta sätt att förbättra och förändra. 

Hjärtligt välkomna att följa killarnas matcher:

Lördag 14/1 kl. 17.00, Brinova A1, HFK – GF Kroppskultur

Söndag 15/1 kl. 9.20, Brinova B, HFK – Sannadals SK

Söndag 15/1 kl. 15.00, Brinova B, HFK – KFUM Trollhättan

Läs vidare