”Härligt att gå in i bubblan igen!”

Efter ett månadslångt matchuppehåll, för jul och nyårsfirande, är det nu dags för våra damer att starta upp matchandet igen. Damlaget åker till Linköping i morgon söndag för match mot RP IF Linköping. Ett Linköping som HFK spelade mot i säsongspremiären på hemmaplan och vann den matchen övertygande med 31 – 16. Vi tog ett snack med Karl Johan inför avresan till Linköping.

Hur har ni laddat under juluppehållet och hur går tankarna inför mötet med Linköping? 

– Vi började den här säsongen i april månad och har sedan dess jobbat otroligt intensivt för att bli lite bättre vecka för vecka, träning för träning. Arbetet som vi har lagt ner har lagt grunden till den framgångsrika hösten som resulterat i att vi får vara det “jagade” laget i serien. Det hårda arbetet vecka för vecka för att vara hela tiden utvecklas under säsongen är inte bara belastande fysisk utan kräver också mycket mentalt. Därför var det under julen viktigt att fokusera på tre saker: 

  1. Utveckla den fysiska statusen (dvs mer fokus på kondition & styrka, mindre på handboll) 
  2. Ta hand om kroppen och läka eventeulla skador & få lite mer återhämtning än normalt 
  3. Bygga upp hungern inför våren för att vara som ett lejon på jakt nu när vi drar igång igen 

– Nu går vi in i bubblan igen där det handlar om att lyfta varandra, förbereda sig så mycket det bara går och hela tiden jobba på att utmana oss själva att bli lite bättre. Samtidigt är det viktigt att vi också njuter av resan vi gör tillsammans som grupp. En stor del av belöningen av hårt arbete innebär att man också ska uppskatta det dagliga arbete som leder till framgång på sikt. Se sig själv i spegeln och berömma sig själv för att man den dagen gjort det man har kunnat för att bli lite bättre. 

Hur går dina tankar inför mötet med RP Linköping? 
– Att det ska bli otroligt kul att köra igång igen imorgon. RP avslutade hösten starkt med två bra insatser mot HK Drott och det känns som om laget är på gång lite. För vår del handlar det om att plocka fram våra styrkor och nyttja dem i så stor utsträckning som möjligt.  

– Det kommer bli en fysisk match med två lag som vill spela aggressivt försvarsspel så det gäller för båda lagen att hitta bra lösningar i sitt anfallsspel. Vårt kollektiva anfallsspel är någon som vi har jobbat med sedan vi startade upp igen så jag har stort förtroende för att vi kommer göra en bra insats där imorgon.  

MATCHEN SPELAS KLOCKAN 13.30 OCH DU KAN SE DEN HÄR!

Läs vidare