Han är herrarnas lagkapten!

Det var inte bara svenska folket som gick till val i söndags. Hos HFK:s herrar röstades det om vem som skulle bli lagets lagkapten. Valet föll på målvakten Uros Tomic!

Hur känns det här?
– Det är så klart jätteroligt att bli vald till lagkapten i en omröstning. Det känns som om det är ett bevis på att laget och klubben uppskattar och tror på mig, säger Uros Tomic, strax före herrarnas onsdagsträning i arenan. 

Vad tror du att du kommer att kunna bidra med som lagkapten?
– Jag tror att under matcherna, kommer det nog inte märkas så mycket skillnad på mitt beteende, jämfört med tidigare. Jag kommer vara den jag alltid har varit. För mig är alla spelare lika mycket värda, oavsett om man är lagkapten eller inte, säger Uros. Handboll är en lagsport. Vi är där för varandra. Alla, tillsammans. Vi vinner tillsammans och vi förlorar tillsammans.

Han fortsätter: Men självklart kommer jag att hålla lite extra koll på mina lagkamrater och kanske särskilt de unga killarna. Är det någon som inte verkar okej eller har det lite extra tufft, ja, då kommer jag självklart att finnas där för den spelaren. Jag ser mig också som länken mellan laget och tränarna och klubben. 

Premiärmatch på lördag, hur går dina tankar?
– Vi är redo! Det är oerhört viktigt att inleda säsongen med en vinst. Du vet egentligen aldrig vad du kan ha för förväntningar inför en premiärmatch. Men vi har haft en bra försäsong och jag kan lova att vi kommer ge mer än 100 procent för att ta hem vinsten på lördag, säger den nya lagkaptenen.

Läs vidare