Handbollslandslagets EM-uppladdning i Karlskrona – Tjeckien klara som motståndare

Den 4 november drar EM i Slovenien igång. Inför mästerskapet laddar de svenska damerna upp med matcher mot Tjeckien i Kalmar (28 oktober) och Karlskrona (30 oktober).

Biljetterna till EM-uppladdningen släpps den 25 augusti.

– Jag är säker på att det blir två bra matcher och att båda lagen kommer bjuda på attraktiv handboll. Vi ser fram emot att få spela i Karlskrona och Kalmar och hoppas på ett bra stöd från läktarna, säger förbundskapten Tomas Axnér.

EM i Slovenien närmar sig där Sverige ställs mot Danmark, hemmanationen Slovenien och Serbien i gruppspelet i Celje. För att komma väl förberedda till mästerskapet väntar två landskamper mot Tjeckien.

– Ett dubbelmöte mot Tjeckien inför EM blir ett bra genrep för oss inför mästerskapet. Det är en europeisk nation som är på väg upp på damsidan med flertalet spännande spelare med Marketa Jerabkova i spetsen som blev MVP när Vipers Kristiansand vann Champions League i våras, säger förbundskapten Tomas Axnér.

Matchen i Karlskrona spelas söndagen den 30 oktober. Senast de svenska damerna spelade i Karlskrona var i VM-kvalet mot Slovakien 2019.

För arrangerande HF Karlskrona är det ett gott betyg att landslaget kommer tillbaka.
– Vi är mycket glada att ånyo få besök av vårt damlandslag i handboll och detta visar att vi är bra arrangörer. Tack vare stöd från Karlskrona kommun är detta möjligt. Det är också riktigt kul för alla handbollsfantaster i Blekinge som får se landslagshandboll live, säger HF Karlskronas ordförande Örjan Nilsson.

Biljetterna till matcherna mot Tjeckien släpps torsdagen den 25 augusti via handboll.ebiljett.nu.

SVERIGE–TJECKIEN
Söndag 30 oktober, avkast 16.00: Brinova Arena Karlskrona. Matchen sänds i SVT 1.

Läs vidare