Gustav Jönne klar för Alingsås nästa säsong

Det har varit klart ett bra tag, men idag ville Alingsås offentliggöra att Gustav Jönne spelar för dem nästa säsong.

Gustav är inne på sin andra säsong i HIF Karlskrona och har tagit kliv i sin utveckling.

– Gustav har gjort bra insatser i vår tröja och under denna säsong även varit kapten. Självklart hade vi velat behålla honom, men att få chansen i ett topplag i Handbollsligan är svårt att konkurrera med för en ung och lovande spelare som Gustav. Samtidigt är det ett kvitto på att vår klubb utvecklar spelare och gör dem redo för nästa steg. Vi vet att Gustav kommer att ge allt för HIF under denna säsong och därefter önskar vi honom lycka till, säger HIF:s sportchef Tobias Karlsson.

Gustav är ett riktigt proffs och kommer att göra allt i sin makt för att bidra i att vända den negativa trend som laget befinner sig i nu.

– I senaste matchen mot Amo visade vi vilken hög nivå vi kan hålla i 60 minuter. Om vi kommer upp i samma nivå de kommande matcherna så kommer vi ta många poäng. Det är vad vi jobbar för varje vecka. Vi har en hög högstanivå, nu ska vi höja lägstanivån också. Vi ska göra det för oss själva men också för den fantastiska publiken som stöttar oss. Efter säsongen ska jag tacka dem alla för allt de gjort för mig och för laget, säger Gustav Jönne.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare