Grundsten återvänder till HIF

Idag blev det klart att HIF Karlskronas tidigare kapten Nicklas Grundsten åter drar på sig HIF-tröjan. Det var i våras som Grundsten meddelade att karriären var slut och tyvärr avslutades den med att HIF Karlskrona degraderades från Handbollsligan.

– Det var ju inget roligt avslut. Det har det känts trist att gå bredvid bygget av nya arenan och nu inte vara med. Ska bli kul att spela inför supportrarna i nya arenan. Förhoppningsvis kan det bli ett lite roligare avslut än sist, säger Nicklas Grundsten.

Grundsten snörade på sig skorna redan för några veckor sedan, då han hjälpte sin gode vän Karl-Johan Lång och hans IFK Karlskrona. Där blev facit två vinster och en oavgjord match.

– Veckorna i IFK har inget med återkomsten i HIF att göra, men visst hjälpte det mig att komma igång. Men om HIF hade stått på fler poäng så hade det säkert inte varit aktuellt. I IFK hjälpte jag min kompis när hans lag fick en skada, fortsätter Grundsten.

För HIF Karlskrona är det en perfekt lösning. Nicklas Grundsten spelade fyra år i klubben och har mängder av rutin.

– Vi är glada att Nicklas är redo att dra på sig HIF-tröjan igen. Vi får en spelare med stor erfarenhet och som vi hoppas kan ge vårt lag ytterligare energi, säger HIF:s sportchef Tobias Karlsson.

Nicklas Grundsten ansluter till lagets träning idag och har kontrakt till den 31 december. Grundsten finns tillgänglig redan till lördagens match mot Skånela.

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt