Genrep med mersmak – vinst mot IFK Ystad

HIF Karlskrona genrepade på lördagseftermiddagen mot IFK Ystad. Ännu ett tufft motstånd stod på andra planhalvan i HIF:s sista match inför seriestarten i Herrallsvenskan. En serie som HIF startar på hemmaplan mot Torslanda söndagen den 13 september.

Handbollsligalaget IFK Ystad med HIF-bekante Linus Fernebrand i laget var lite hetare i början på matchen och hade ledningen med 2–4 efter sex spelade minuter. Slarvigt spel av HIF speglade händelserna under en period, men då klev han fram, målvaktslejonet Uros Tomic. Ett antal räddningar gav laget chansen att gå ifatt till 5–5 efter tolv minuter. Sen spelade hemmalaget bättre och höll jämna steg med IFK Ystad, mycket tack vare Uros Tomic i målet som stod för inte mindre än tio räddningar i första halvlek. IFK Ystad ledde i halvtid med 11–12.

I andra halvlek fortsätter Uros att spela bra i målet och han har bra hjälp i försvaret av försvarsparet i mitten; Gustav Jönne och Tobias Nordahl. Albin Stenberg spelade inte på grund av sjukdom.

Anfallsspelet blev också bättre i början på andra halvlek och efter 12 minuter har HIF vänt på ”kuttingen” och leder med 18–14 efter straffmål av Jesper Sivertsson. Detta var en ledning som HIF aldrig släpper, även om segersiffrorna stannar vid två bollar, 26–24.

Toppar i hemmalaget måste vara ett stabilt försvarsspel där vi ser Gustav Jönne göra en riktigt bra försvarsinsats, igen, tillsammans med Tobias Nordahl. Uros Tomic i målet agerar stundtals rena väggen och noteras för hela 17 räddningar totalt. Lägg därtill ett rörligt anfallsspel, som givetvis kan bli bättre, så ser det riktigt bra ut inför den allsvenska premiären den 13 september mot Torslanda.

Man brukar ju säga att ett dåligt genrep ger en bra premiär men den gamla klyschan kan vi kasta i vattnet från Stakholmen. Det spel som hemmalaget visade upp mot IFK Ystad bådar gott inför den allsvenska säsongen.

Målskyttar i hemmalaget:
Viktor Ahlstrand 5
Jesper Sivertsson 5 (3 straffar)
Erik Borgenhäll 4
Filip Psajd 3
Gustav Jönne 3
Tobias Nordahl 3
Jack Månsson 1
Linus Andersson 1
Karl Jönsson 1

Gustav Jönne spelade 60 minuter (Albin Stenberg sjuk) och gjorde en mycket bra insats både framåt och bakåt.

Fem mål från Jesper Sivertsson, här ett av tre på straff.

Nye tränaren Mathias Ekstrand knyter näven efter räddning från Uros Tomic. Ekstrand var nöjd efter matchen och ser med tillförsikt fram emot seriestarten.

Foton: Torbjörn Sunesson

Läs vidare