Frida Williamsson förlänger med HF Karlskrona 

Det är med stor glädje som vi kan berätta att Frida Williamsson väljer att följa med HF Karlskrona in i det allsvenska äventyret. Frida har skrivit ett tvåårskontrakt med föreningen. 

Frida Williamsson började spela handboll i HK Eklöven (Jämjö) som åttaåring och har varit ”Karlskronahandbollen” sedan dess. Och det finns inga planer på att lämna stan eller HF Karlskrona. Anledningarna är många. 

– Jag trivs oerhört bra här hemma i Karlskrona och i föreningen och det är otroligt roligt att spela handboll just nu. Det märks tydligt att intresset för damhandbollen är stor i Karlskrona och det, tillsammans med att det finns en stark tro på vårt lag både från Kalle och klubben i stort, gör att det känns extra roligt att förlänga ytterligare en period, säger Frida Williamsson.

Som framför allt hoppas kunna bidra med sitt lugn och sin rutin de kommande åren. 

Huvudtränare Kalle Lång säger så här om Frida Williamsson:
– Frida är en otroligt klok handbollsspelare med väldigt bra spelförståelse. Hon är väldigt bra på att göra bra val i spelet och det är en egenskap som jag som tränare värderar väldigt högt. Det har också varit en fröjd att se Fridas utveckling under senaste säsongerna där hon både utvecklat sitt samspel med M6/K6, utvecklat och lagt till fler avslut i sin repertoar och även taktiskt utvecklat sitt försvarsspel.

Kalle Lång fortsätter: 
– Förutom egenskaperna ovan så är Frida en fantastisk lagkamrat som alltid sätter lagets bästa först. Hon är extremt professionell i allt hon tar sig för och är en kulturbärare i dagens trupp. Jag är oerhört glad över att Frida väljer fortsatt spel med oss i HFK.

Läs vidare