Fredrik Hellgren klar för HF Karlskrona

HF Karlskrona har gjort klart med mittnian Fredrik Hellgren. Hellgren, som närmast kommer från Alingsås HK, har skrivit ett tvåårskontrakt med HFK. 

Fredrik Hellgren har Tyresö Handboll som moderklubb och hann spela fem allsvenska säsonger för klubben innan han värvades till Handbollsligalaget Alingsås HK i början av 2022. I Alingsås har Hellgren gjort totalt 100 A-lagsmatcher, 129 mål och var den spelare som stod för flest assist i herrlaget i grundserien den här säsongen. 

Mittnian är ett känt ansikte för vår huvudtränare Mathias Ekstrand.
– Jag känner Fredrik väl sen vår tid tillsammans i Tyresö och det är en väldigt fin kille och en mycket skicklig handbollsspelare. I Fredrik får vi en spelare som är väldigt spelskicklig och duktig i sitt assistspel. Han är en bra genombrottsspelare och har ett bra halvdistansskott, så det är en spelare vi kommer ha stor nytta av. Jag tror att Fredrik har stor utvecklingspotential och det ska bli väldigt roligt att få jobba tillsammans med honom, säger Mathias Ekstrand. 

Fredrik Hellgren ser fram emot flytten till Karlskrona där kontraktet med HFK är skrivet på två år från den 1 juli.
– Jag känner att föreningen har en tro på mig och jag hoppas kunna bidra både på och utanför planen och att vi tillsammans kan göra en bra kommande säsong i Handbollsligan. HFK verkar vara en förening med höga mål vilket passar mig bra och jag ser stora möjligheter att ta nästa kliv som handbollsspelare här, säger Fredrik Hellgren. 

Och svarar så här på frågan om sina egna styrkor på planen:
– Att leverera boll till andra spelare och sätta dem i bra lägen. Jag tycker även att jag har en bra kraft i mina egna satsningar och kan variera mycket i mitt spel. Jag har även utvecklat ett försvarsspel de senaste säsongerna som jag vill bygga vidare och bli ännu bättre på, säger Fredrik. 

FOTO: Game Day

Läs vidare