#Fredagsrysaren – samarbete med Amo

HIF Karlskrona och Amo Handboll spelar båda i Herrallsvenskan i handboll och är två av de absoluta topplagen. Lagen är bittra rivaler och matcherna lagen emellan är höjdpunkter för spelare, supporters och hela föreningar. Under en vanlig säsong hade folk vallfärdat till Brinova Arena när lagen möts.

Säsongen är allt annat än sig lik och därför har klubbarna enats om ett samarbetsavtal kring matchen mellan HIF Karlskrona och Amo Handboll fredagen den 19 februari. Ett samarbete som troligtvis aldrig hade varit aktuellt med tanke på den rivalitet som finns och som brukar märkas, inte minst på läktarna.

Samarbetet som går under namnet #Fredagsrysaren är först och främst en stor tv-produktion med hjälp av produktionsbolag som bemannar tre-fyra kameror, riggar proffsig studio med sändning inför match, i paus och efter match. Gästerna i studion kommer från båda klubbarna och oavsett om tittaren är från Karlskrona eller Alstermo ska det vara relevanta diskussioner och ämnen som berör de båda lägren.

Läs mer här: https://www.hfkarlskrona.se/fredagsrysaren/

– I den situation vi nu befinner oss i vill vi kroka arm med Amo med målet att ge supportrarna en häftig tv-upplevelse istället för en upplevelse på läktaren, säger HIF Karlskronas projektledare Olof Ljungberg.

– Matcherna mot Karlskrona brukar vara de häftigaste för våra supportrar och här gör vi något som förhoppningsvis ersätter lite av läktarabstinensen som folk känner, säger Amo Handbolls projektledare Anders Edin.

Att det är bittra rivaler som samarbetar är tydligt för den som besöker matcherna, följer sociala medier eller som är påläst om klubbarnas gemensamma historia. Stämningen mellan främst supportrarna kan vara hätsk och det är inte ett helt enkelt beslut att samarbeta.

– Vi har två styrelser som ser möjligheter med ett samarbete kring fredagsrysaren, men mer samarbete än så här tror jag blir svårt, säger Olof Ljungberg.

– När Olof och HIF ställde frågan om ett samarbete blev jag först lite chockad, men idén är för bra för att inte samarbeta kring. Vi vill ge våra supportrar en häftig upplevelse och det tror jag att vi kan göra, säger Anders Edin.

Läs mer här: https://www.hfkarlskrona.se/fredagsrysaren/

Samarbetet innebär förutom tv-produktionen ett gemensamt 50-50-lotteri med förhoppningsvis en stor pott samt en Swish-kampanj för att täcka de kostnader uppkommer i samband med produktionen. Intäkterna från lotteriet kommer att fördelas mellan klubbarna och beroende på hur många lottköp som kommer från varje läger hoppas de att summan blir ett plåster på de stora sår som pandemin skapar.

– Vi hoppas att de som gillar handboll sluter upp och stöttar klubbarna i denna tuffa situation som nu börjar närma sig ett år. Vi kommer att erbjuda möjligheten att swisha 100 eller 200 kronor. I båda alternativen får man en lott värd 50 kronor, men för den som swishar 200 kronor får man även en matchbiljett till valfri match när myndigheterna tillåter det, säger Olof Ljungberg.

– För Amo:s supportrar finns ju chansen att vinna en stor summa pengar fast att det är Karlskronas lotteri. Det här får ju ingen som gillar Amo missa, så vi hoppas på stor uppslutning, säger Anders Edin.

Läs mer här: https://www.hfkarlskrona.se/fredagsrysaren/

Matchen kommer som vanligt att visas via SolidSport där månadsabonnemang gäller även för #fredagsrysaren. För den som endast vill se denna match gäller samma kostnad som annars; 99 kronor.

HIF Karlskrona – Amo Handboll
Fredag 19 februari klockan 19:00
Studio startar klockan 18:15.

Läs mer här: https://www.hfkarlskrona.se/fredagsrysaren/

Läs vidare