Förlust mot Varberg i Svenska cupen

HIF Karlskrona spelade på torsdagskvällen första matchen i ATG Svenska Cupen borta mot HK Varberg. HIF var i ledning i inledningen av matchen men Varberg var rappare i anfallen och hade ledningen med tre mål efter 22 minuter. HIF gav inte upp utan kämpade halvleken igenom och när Tobias Nordahl kvitterade till 14 – 14 med fem minuter kvar av första halvlek såg det bra ut. Varberg tog åter ledningen och ledde med 16 – 15 i paus.

Starten på andra halvlek började bra, Karl Jönsson kvitterade efter en minut men sen var det roliga slut. Sju minuter utan bortamål, slarvigt anfallsspel och missade lägen gav Varberg en tremålsledning efter åtta minuter av andra halvlek. Att försprånget för Varberg inte var större kan tillskrivas Uros Tomic i HIF-målet. Han höll bortalaget kvar i matchen och tre snabba HIF mål senare var ställningen 20–20 med 19 minuter kvar på klockan. Då tappar HIF åter spelet i anfallen och Varberg rycker till sig en ny tremålsledning, en ledning som man aldrig släpper. Varberg utökar och har en sexmålsledning med fem minuter kvar. HIF kämpar och sliter men var aldrig riktigt nära. Varberg vinner med fyra bollar, 30 – 26.

Det är väldigt tidigt på säsongen och HIF:s anfallsspel har mer att önska men trots många missade anfall var man med i matchen till 10 minuter återstod. Detta kan man tacka Uros Tomic för, han var en bidragande orsak till att HIF var med så länge i matchen. Karl Jönsson blev utsedd till HIF:s bästa spelare med sina sex fullträffar.