Förlust mot serieledande Amo

HIF lyckades inte förlänga sin segersvit som stannade på fyra matcher. Serieledande Amo blev för svåra på bortaplan. HIF var med i matchen till en början och höll jämna steg med smålänningarna i tio minuter, därefter var det hemmalaget som höll i taktpinnen och tillät inte bortalaget att komma in i matchen. Efter HIF:s fina spel i inledningen, ledning med 6–4 efter nio minuter kunde Amo ta över matchen.

Nästa tiominutersperiod vann Amo med 7–1 och uppförsbacken blev brant för bortalaget. 11–7 efter 18 minuter. Då tog tränare Ekstrand time out och därefter fick laget bättre fart i både anfallsspel och försvarsspel. En utvisning på en Amo-spelare gjorde att HIF kunde krypa närmare och med fem minuter kvar var ställningen 12–11 och det såg ut att bli riktig match av tillställningen. Efter en time out av hemmalaget kunde inte HIF stå emot ett mycket vasst hemmalag. Sista fem kom ett ryck och AMO kunde gå ifrån till 16–11 i halvtid.

Andra halvlek började som den första slutade, hemmalaget fortsatte trumma på med sitt 7 mot 6 spel och HIF hade inget botemedel. Amo gled ifrån och när andra halvlek var åtta minuter gammal hade Amo gått ifrån till 20–13. HIF hade problem att få hål på en storspelande Marcus Rasch i Amo-målet och när Amo:s högersexa, Gusten Montonen, fick härja fritt på sin högerkant blev det svårt att hota seriesuveränen.

Andra halvan av andra halvleken kunde dock HIF krypa lite närmare och Filip Psajd, utsedd till HIF:s bästa spelare, med sina fem mål i andra halvlek gjorde att HIF kunde vinna andra halvlek och förlusten stannade vid 30–27.

HIF får ta nya tag och starta en ny segerrad. Nästa chans ges på onsdag då Vinslövs HK kommer på besök till Brinova Arena. Matchstart kl. 19:00 och endast 500 platser i arenan. Just nu finns det drygt 100 biljetter kvar!
https://www.nortic.se/dagny/show/122925 – Bry dig inte om vart du köper biljett – du får en ny som gäller endast för denna aktuella match!