Förlust mot Aranäs i sista kvalmatchen

HIF förlorar tredje matchen i kvalspelet mot Aranäs, men det var en kamp in i det sista. Ett decimerat HIF har ett stolpskott med en sekund kvar men marginalerna var inte på HIF:s sida. Annars var det Aranäs som satt i förarsätet mest hela matchen. Hemmalaget hade överläge med tre-fyra mål matchen igenom, men HIF gav sig inte. Man försökte gång på gång att komma ifatt men varje gång HIF kom två mål ifrån fick vi en utvisning och chansen till utjämning försvann. 7–2 i utvisningar och en räddningsprocent på 13% på Uros, ja då blev det svårt att betvinga laget från Kungsbacka.

Trots det lyckades HIF på ett heroiskt sätt att göra match av det i slutminuterna; 28–24 till hemmalaget med tre minuter kvar blev 28–27 och HIF fick chansen med 10 sekunder kvar. Snabbt anfallsspel och avslut i stolpen med en sekund kvar. Surt sa påskhare… och där tog säsongen slut.

Sammantaget måste vi säga att laget, tränarstaben och hela föreningen gjort en riktigt bra säsong. Målet inför säsongen var att ta sig till kvalspel och det infriades med råge.

Som Mathias Ekstrand sa efter matchen idag så är detta något att ta lärdom av och ta med sig in i nästa säsong. HIF står starka och vi ser fram emot nästa säsong. Då med våra två nyförvärv Gustaf Hallén och Hugo Sivertsson.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Viktor Ahlstrand 7
Jesper Sivertsson 7
Linus Andersson 3
Erik Borgenhäll 3
Axel Söderqvist 2
Anton Persson 2
Filip Psajd 1
Kalle Malmström 1
Nicklas Grundsten 1

Fotot: Jesper Sivertsson var grym från sju meter. Fotat av Torbjörn Sunesson tidigare under säsongen.

Läs vidare