Förlust mot Amo

HIF Karlskrona spelade på söndagseftermiddagen borta mot topptippade Amo HK. Det blev som vanligt en het tillställning där HIF hade grepp om matchen i första halvlek. Tremålsledning, 9–6, efter 10 minuter och det såg bra ut. Uros i målet spelade bra och Viktor Ahlstrand var riktigt bra, sex fullträffar i första halvlek och, till slut, utsedd till bästa bortaspelare. Amo kämpade sig ifatt och ställningen i paus var 14–14.

Där och då hände något, i andra halvlek var det fina spelet från första halvlek som bortblåst. Amo kunde rycka och HIF hade inget botemedel. Slarvigt anfallsspel, tekniska misstag och fyra missade straffar var det som satte käppar i hjulet för HIF. Hemmalages målvakt, Jesper Forsberg, storspelar i målet och snuvar HIF:s skottförsök gång på gång. Fyra bortamål på 20 minuter i början på andra talar sitt tydliga språk och matchen var, givetvis, förlorad. Till slut förlust med 27–22 och besvikelsen var förstås stor. Amo är tuffa att möta och kommer säkert att vara med och slåss om en direktplats till Handbollsligan. HIF får ta nya tag och komma tillrätta med anfallsspelet som inte kommer upp i den nivå som vi vet att man har.

När Rimbo kommer på besök nästa helg hoppas vi få se lite bättre skärpa i avgörande lägen. På lördag den 10 oktober klockan 16:00 är det dags för nästa drabbning.