Förlust i premiären

HIF Karlskronas premiärmatch i årets handbollsallsvenska blev en darrig och bitvis slarvig historia. Trots två målvakter i praktslag lyckades inte hemmalaget betvinga Torslanda som till slut kunde vinna med 26–27. Detta efter två ramträffar av HIF i slutminuten.

Detta var signifikativt för matchen, inget gick hemmalagets väg och det var ett darrigt anfallsspel som gång på gång körde fast i Torslandas storväxta försvar. Skyttarna kom inte till men trots detta var man i ledningen i halvtid med 13–12, detta mycket på grund av starkt målvaktsspel av Uros. I första halvlek gjorde han nio räddningar och höll liv i matchen.

I andra halvleks början var det Torslanda som tog tag i taktpinnen och gjorde 4–0 på tre minuter och fick ett övertag i matchen med ett par bollar. Hayder al-Khafadji kom in i målet och spikade igen och tog tre anfall i rad och HIF var ifatt. 18–18 efter 10 minuter. Lagen följs åt i målprotokollet och med 13 minuter kvar är ställningen 22–22. Då har HIF några olyckliga minuter, bolltapp i anfallen, straffmiss och några utvisningar. Torslanda tar då tillfället i akt och kan gå upp i en tvåmålsledning. HIF ger sig inte utan kämpar sig ifatt och förbi, med mindre än tre minuter leder hemmalaget med 26–25. Då trodde nog de femtio på läktaren och de femtio i restaurangen att HIF skulle kunna knipa segern, men inte. Torslanda var starkare på slutet och HIF:s ramträffar i slutminuten skickade två poäng till Torslanda.

En besviken hemmatränare, Mathias Ekstrand, var otroligt besviken efter matchen och menade att laget inte kom upp i den standard som vi ska kunna spela.

Sammanfattningsvis kan vi vara glada för två hemmamålvakter i storslag, Uros Tomic 10 räddningar totalt och Hayder al-Khafadji 7 räddningar. Glädjande att se Albin Stenberg vara tillbaka efter sjukdom och han blev bäste målgörare för HIF med 5 fullträffar.

Nu gäller det att snabbt ladda om, på lördag den 19/9 möter HIF topptippade Hammarby på bortaplan. Då gäller det att få igång anfallsspelet om poängen ska trilla in.

Nästa hemmamatch spelar HIF fredagen den 25/9 klockan 19:00.