Förlust i första kvalmatchen

Första kvalomgången i kampen om en handbollsligaplats gick till Aranäs. HIF tog ledningen i matchen men sen kom en tolvminutersperiod innan nästa mål skulle trilla in i bortakassen. Då hade Aranäs lyckats göra fyra och ledde med 1–4 efter 12 minuter och 2–6 efter en kvart. Aranäs målvakt, Daniel Bergqvist, växte ut till en vägg i målet och hade sex räddningar i rad innan halvleken var 15 minuter gammal. Detta var en start som hemmalaget aldrig riktigt kunde komma tillbaka ifrån.

HIF spelade sig till lägen men skärpan i avsluten var inte att känna igen. Det tog 18 minuter innan HIF kunde krypa lite närmare i målprotokollet men då hade Aranäs ett femmålsövertag och ledde med 3–8. Tre raka mål av HIF gjorde ställning till 6–8 efter 20 minuter och man var bara två bollar ifrån. Nu trodde vi nog att HIF skulle kunna gå ifatt men Aranäs ville annat och kunde dryga ut ledningen till 11–15 i paus.

Erik Borgenhäll är tillbaka i gott slag.

Andra halvlek började som den första, några tappade anfall och Aranäs kunde ånyo glida ifrån till en femmålsledning, 12–17 efter tre minuter spelade av andra halvlek. Det var en ledning som Aranäs aldrig skulle släppa och trots att HIF gör match av det och kommer upp i ett tvåmålsunderläge vid ett par tillfällen så lyckas man inte riktigt hota Aranäs. Bortalaget vinner första rundan men det är ny match på lördag. Bortalagets målvakt var en bidragande orsak till segern, Bergkvist hade 16 räddningar i matchen och Philip Jonsson blev bästa målskytt i bortalaget med 11 fullträffar.

Bästa målskytt i hemmalaget blev Viktor Ahlstrand med 6 mål. Viktor var besviken efter matchen:      
– Kan vi skärpa till anfallsspelet och vara lite mer distinkta i avsluten så är vi inte borta från denna matchserien, vi kom inte upp i nivå i anfallsspelet men det är flera matcher kvar så det är bara att komma igen på lördag.

Nästa kvalmatch är redan på lördag, då i Kungsbacka. Matchstart kl. 16:00 och du ser matchen här: https://www.cmore.se/sport/spel/13329448-hk-aranas-hif-karlskrona

Målskyttar HIF Karlskrona:
Viktor Ahlstrand 6
Jesper Sivertsson 5
Anton Persson 4
Erik Borgenhäll 3
Axel Söderqvist 2
Linus Andersson 2
Alfred Olsson 1
Nicklas Grundsten 1
Tobias Nordahl 1

Viktor Ahlstrand blev HIF:s bäste målskytt.

Foton: Torbjörn Sunesson

Läs vidare