Förlust i första kvalmatchen men en fantastisk inramning i arenan

Igår spelades första kvalmatchen mot OV Helsingborg, där först till tre segrar avgör vilket lag som nästa år spelar i Handbollsligan. Gästerna från Helsingborg visade sig vara för starka sett över 60 minuter och slutresultatet skrevs till 25-28.

HFK kom ut riktigt hårt i matchinledningen och ledde med 10-4 efter knappa kvarten. Första kvarten funkade allt, från målvakt, försvar och anfall. Därefter fick OV igång sitt spel och åt sig närmre. Avslutningen i första halvlek gick dock i HFK:s favör och ställningen var 16-11.

Andra halvlek var omvänd. Då var gästerna klart hetare och åt sig i kapp till 17-17. De vände helt på matchen och ställningen var 20-23 med knappa tio minuter kvar. HFK gjorde dock mer rätt sista tio och hade kvitteringschanser till både 25-25 och 27-27, men OV höll undan och vann med 25-28.

Matchen spelades inför 1827 åskådare och det blev trots förlusten en fantastisk inramning i arenan. Stort tack till alla som kom och höjde stämningen rejält! Och stort tack till Trumbolaget som välkomnade vår publik in i arenan och även spelarna in på planen precis innan matchstart!

På fredag smäller det igen när vårt herrlag åker ner till Helsingborg för match #2. Matchstart klockan 15:00 och matchen visas via Aftonbladet.

Vi hoppas att laget vinner minst en av de kommande två bortamatcherna i Helsingborg. Då kan vi hälsa er välkomna till Brinova Arena tisdagen den 18 april klockan 19. Boka in det datumet i kalendern redan nu.