Förlust i andra kvalmatchen

HIF förlorar andra matchen i kvalet mot Aranäs efter att ha ägt matchen i 50 minuter. I första halvlek fungerar försvarsspel, kontringsspel och anfallsspel till fullo och HIF har överläge i målprotokollet med fyra, fem mål hela halvleken. Ledning i paus med 9–14 och HIF såg ut att kunna kvittera i matchserien men det återstod en halvlek.

I andra halvlek började det knaka lite i anfallsspelet och Aranäs målvakt började få grepp om HIF:s skottförsök, ändå ledning för HIF med 10 minuter kvar, 21–17.

Då hände det som inte fick hända, utvisning på Nordahl, missad straff och Aranäs tog chansen, tre raka hemmamål och man var ifatt. HIF tappade spelet och Aranäs gjorde 7–2 på de sista tio minuterna och var förbi. 25–23 till hemmalaget när krutröken lagt sig.

Detta var en förlust som sved otroligt efter att ha spelat så bra i 50 minuter. Nu gäller det att tänka framåt, matchserien är inte avgjord, först till tre segrar gäller. Nästa drabbning avgörs på skärtorsdagen den 1/4 klockan 19:00. Även då match i Kungsbacka. Men visst minns vi kvalet mot OV Helsingborg, då vi låg under med 2-0 och vände till 3-2. Och drakar lyfter som bekant i motvind – låt oss hoppas på det!

Efter matchen var naturligtvis Mathias Ekstrand besviken.

– Vi hade matchen och ägde den i 50 minuter men vi gör för lite mål i andra halvlek. Vi tar med oss känslan av att vi är bättre än Aranäs stora delar av matchen och vi ska komma igen på torsdag och ta nya tag.