Förlust hemma mot Varberg

Herrlagets första match på det nya året slutar med förlust mot HK Varberg. Matchen slutar 27-31 efter 14–14 i halvtid. Det syntes att det var tre veckor och nyårsuppehåll sen senaste matchen, vilket var derbyt mot IFK Karlskrona. Samtidigt har Varberg spelat två matcher i januari och var mer ”på plats”.
Det sprudlande hemmaspelet var inte på den nivå vi är vana vid. Detta var HFK:s första förlust på hemmaplan för denna säsongen.

HFK och Varberg följdes åt i målprotokollet i första halvlek även om bortalaget såg lite hetare ut, Uros första tio minuter var suveräna men det skulle bli en annan keeper som skulle stjäla tillställningen. Varbergs målvakt, Carl Aronius, växte under matchens gång ut till en jätte i målet och räddade skott både från nio meter och från linjen. Hemmaspelarna försökte med alla medel överlista borta-keepern men han stod i vägen för det mesta. Hela 23 räddningar under matchen och det blev avgörande för matchens utgång. Sista kvarten kunde bortalaget ta över matchen och vinna med fyra bollar.

Nu finns snabb chans till att studsa tillbaka på vinnarspåret då nästa match spelas redan på lördag den 21 januari i Göteborg. Då spelar HFK mot HK Torslanda och matchstarten är 14:30. På plats räknar vi med ett bra bortafölje som är i Göteborg och även ser VM-handboll.

Nästa hemmamatch spelas mot HK Drott tisdag den 7/2 klockan 20:00. Varför 20:00?
Jo, för att ha chansen att spela matchen inom ramen för terminsplanen (helgerna var inte möjliga) så ville Drott ha den vid 20:00, vilket vi godkände.