Förlust hemma mot Lindesberg

HIF Karlskrona spelade på lördagseftermiddagen mot Lindesberg, ett Lindesberg som slåss med näbbar och klor för att lämna jumboplatsen och det märktes från start att hemmaspelarna inte skulle få något gratis i den här matchen. Visserligen tog HIF tag i spelet och hade en tremålsledning efter 15 minuter men Lindesberg ville inte ge sig utan kämpade sig tillbaka och ägde den sista halvan av halvleken och kunde gå till pausvila med 15–14.

I andra halvlekens upptakt fortsätter bortalaget att föra matchen, HIF har svårt med anfallsspelet och det svänger rejält i matchen. HIF har ett tremålsunderläge, 21–24, med kvarten kvar. Då kommer ett ryck från hemmalaget och det unga gardet i HIF får ordning på målskyttet. Sex raka hemmamål gör ställningen till 27–24 med fem minuter kvar och då trodde vi nog att matchen skulle gå i hemmafavör men Lindesberg gav aldrig upp och en storspelande bortamålvakt spikar igen och bortalaget kan återigen vända på matchen och vinna med 28–29.

Positivt var att vi var nära 1100 personer i publiken, fullsatt restaurang och inte minst ett inspring med pojkar 9.
Vi ska fortsätta bjuda på bra matcharrangemang nu när restriktionerna tillåter oss!

Nästa hemmamatch är onsdagen den 2 mars då topplaget Kungälv kommer på besök.