Femte raka segern – HIF klättrar i tabellen

Allsvenskans formstarkaste lag, HIF Karlskrona, tog på söndagseftermiddagen sin femte raka seger när man, i det närmaste, utklassade laget från Småland. HIF har hittat flytet och alla lagdelar håller hög klass matchen igenom.

Anderstorp var i ledningen med 3–2 efter sju minuter, då hade HIF missat fyra avslut och Anderstorp var med i matchen, sen tog det roliga slut för hemmalaget. HIF:s första ryck i matchen med fem raka mål visade sig bli ointagligt. 3-7 efter 15 minuter och Uros Tomic hade presenterat sig för smålandspubliken, 12 räddningar i första halvlek och Linus Anderssons fem mål i första bidrog till HIF:s ledning i paus; 8–14.

I andra halvlek håller HIF ett stadigt grepp om matchen och drygar hela tiden ut i målprotokollet. Uros fortsätter att vara en gigant i målet och bokförs för 11 räddningar i andra och 23 totalt i matchen, lägg därtill alla snabba utkast som resulterar i kontringsmål, ja då är det inte konstigt att han utses till matchens bästa spelare. Är det inte kontringsmål så är det skott från nio meter, Tobias Nordahl var tillbaka efter avstängning och sjukdom, fem mål från hans sida bådar gott inför fortsättningen. Alfred Olsson fyra mål från sin högernioposition var också bra. Från kanterna var Linus Andersson (sex mål) och Filip Psajd (fyra mål) bra matchen igenom. Jesper Sivertssons säkra straffskytte är av högsta klass, hans strafflobb var en av matchens behållningar. HIF drar ifrån och vinner till slut komfortabelt med 31–22 och tar därmed sin femte raka seger och klättrar till en andra plats i en haltande och superjämn tabell.

Ska segerraden förlängas måste tabelljumbon AIK besegras och de kommer på besök till Brinova Arena Karlskrona den 21/11. Nästa lördag klockan 16:00 är det avkast.

Vi hade såååå gärna välkomnat er alla till hallen, men det kommer en tid för det också. Så länge hoppas vi, av hela våra hjärtan, att ni vill köpa #Hemmabiljetten och stötta oss. Läs mer här vad hemmabiljetter innebär och vad du kan vinna: Utebliven publik i Brinova Arena – KÖP HEMMABILJETTEN!