Femte raka segern för herrlaget bärgades mot AIK

HF Karlskronas herrlag vinner bortamatchen mot AIK, men det satt verkligen hårt åt; 25-29.

Att tro att det skulle bli en enkel seger mot tabelljumbon kom på skam. AIK gav HFK en riktig match även om bortalaget tog ett grepp om tillställningen i inledningen. Ledning med fyra bollar efter en kvart men då slarvades det i anfallen och tre raka AIK-mål senare var hemmalaget ifatt. Slutet på halvleken var jämn och slutade 13–13.

I andra halvlekens upptakt gör HFK på nytt ett miniryck och drar ifrån till en tremålsledning, 17–20 efter tio minuter. Återigen slarvas det och AIK är inte sena att utnyttja dessa misstag, tre raka hemmamål på två minuter och det var jämnt med kvarten kvar. HFK håller i taktpinnen men kan inte göra det avgörande rycket förrän det återstår 5 minuter. 4–0 till HFK på de sista fem minuterna och HFK tar sin femte raka seger.

Två poäng in på kontot och starkt att kunna vinna trots en insats som inte var lika stark som de senaste två matcherna. Bra jobbat!

På lördag är det ny match och nytt motstånd, Rimbo HK från Roslagen kommer på besök till Brinova Arena. Med publiken i ryggen kommer förutsättningarna vara goda för en handbollsfest. Väl mött på lördag, matchstart klockan 16:00.

Evenemanget på herrmatchen har tema Oktoberfest och öppnar 14:30, där baren är flyttad till ”havsbalkongen” med utsikt över Borgmästarefjärden. Där kan du köpa dig en bratwurst i kiosken och en öl (eller annat) i baren och dela bord med den som dricker kaffe.
I restaurangen serveras god Oktoberbuffé med massa gott som tillhör en rejäl Oktoberfest. Du bokar genom att skicka ett mail till kansli@hfkarlskrona.se

Det är en riktig superlördag i Brinova Arena som väntar – alla matcher i fullt arenaläge!
11:30 – HF Karlskronas U-lag möter H43 Lund (division 2)
13:30 – HF Karlskronas damlag möter HK Farmen (division 2)
16:00 – HF Karlskronas herrlag möter Rimbo HK (Herrallsvenskan)