Fantastisk seger mot Torslanda

HIF är tillbaka på vinnarspåret igen efter en otroligt viktig seger på bortaplan mot HK Torslanda.

Det var ett decimerat manskap som äntrade Torslanda sporthall på söndagseftermiddagen och man visste inte på förhand vart det skulle ta vägen. Åtta utespelare och två målvakter var vad som stod till buds efter att Covid-19 och skador härjat i veckan. Vi var nog rätt många som var nervösa inför matchen.

Den nervositeten hade vi inget för. HIF tog tag i taktpinnen från första stund och visade från start att laget verkligen skulle ge allt för två viktiga poäng. Uros i målet var på sitt sedvanliga spelhumör och spelade på topp mellan stolparna. När Torslanda gjorde sitt första mål efter sex minuter hade Uros redan räddat fyra klara lägen. 7–2 till HIF efter tio minuter och man hade ett stadigt grepp om matchen. Nio måls överläge i slutet på halvleken blev till slut 10-17 efter första halvlek.

I början på andra halvlek fortsatte HIF att mala på och Uros i målet var helt formidabel. När Jesper Sivertsson sätter sin fjärde straff för dagen är det på nytt nio måls försprång; 12–21 sex minuter in i andra halvlek. Då kändes matchen stensäker och vägen mot slutsignalen kändes lugn. Då hände något, om det stora manfallet började göra sig påmint och orken började tryta eller om Torslanda kvicknade till låter vi vara osagt. Men Torslanda kommer igen och gör 9–1 på tio minuter och hastigt men mindre lustigt är ställningen 20–22 med kvarten kvar. Ska matchen glida ur händerna på ett vilt kämpande bortalag?

Nej, Torslandas offensiv stoppas och HIF kan åter ta tag i taktpinnen och dryga ut i målprotokollet. Alla spelare på planen gör mål och när unge Herman Iverfeldt får speltid i slutet av matchen och gör två mål från kanten är matchen vunnen. Två mycket viktiga poäng i kampen om en kvalplats in på kontot. Slutresultatet skrivs till 25–32.

Alla spelare kämpar matchen igenom på ett förtjänstfullt sätt. Uros är ju som vanligt en jätte i målet och han noteras för inte mindre än 22 räddningar. Helt fantastiskt! Sivertsson är säker från straffpunkten, fyra straffmål och sju fullträffar totalt. Försvarsspelet var mycket bra matchen igenom förutom en tiominutersperiod i andra halvlek. Då var det lite darrigt men de rutinerade herrarna tog tag i det och kunde lugna ner spelet.

Nu gäller det att slicka såren och hoppas att några ”sjuklingar” piggnar till och kan vara med när det är dags för nästa drabbning. Redan på onsdag den 10/3 åker HIF till Västerås för nästa viktiga match. Klockan 19:00 är det avkast mot VästeråsIrsta, som ligger och jagar HIF i tabellen, mycket viktig drabbning på onsdag med andra ord.

Målskyttar HIF Karlskrona:
Jesper Sivertsson 7
Alfred Olsson 5
Axel Söderqvist 4
Anton Persson 4
Linus Andersson 4
Gustav Jönne 2
Viktor Ahlstrand 2
Herman Iverfeldt 2
Uros Tomic 1

Foto: Torbjörn Sunesson

Läs vidare