Fantastisk inramning men förlust mot Varberg

Första matchen efter att restriktionerna hävts med nästan 1500 personer i Brinova Arena. Det var uppdukat till handbollsfest. Varberg HK var inbjudna till festen och var inte sena att ta för sig när tillfället bjöds.

För hemmalaget och den bänkade publiken med Lejonen i spetsen tog festandet slut tämligen omgående. De första tio minuterna var hemmalaget med i matchen men i takt med HIF:s allt fler missade lägen och tekniska fel kunde bortalaget rycka åt sig en femmålsledning i halvtid, 11–16.

Andra halvlek var den andra lik och trots Uros tiotal räddningar i matchen kunde inte hemmalaget bjuda upp till kamp. Anfallsspelet var akilleshälen denna eftermiddag. Avsaknad av fart i spelet, tama avslut, bortkastade bollar och missade sjumeterskast gjorde att Varberg, komfortabelt, kunde vinna matchen med nio bollar, 23–32 till slut.

Tränare Ekstrand sa efter matchen att vi var för dåliga i alla delar idag.

– Vi saknade fart och timing i anfallsspelet, nu är det skarpt läge inför nästa match, Kärra borta nästa lördag.

Laget har mycket att jobba med i veckan och förhoppningsvis ser det klart annorlunda ut när vi möter Kärra på bortaplan lördagen den 9/10 kl. 14:00.