Ekstrand inför matchen mot IK Sävehof

Förlust i premiären mot AMO i ett fullsatt Brinova arena. Hur ser Du på den matchen nu med lite distans? 
– Vi får en tuff inledning där vi missar ett par lägen medans dom är kliniska och helt plötsligt har vi lämnat över matchen till Amo. Jag tycker att vi göra många bra saker, framförallt spelade vi väldigt disciplinerat i vårt anfallsspel. Däremot var det inte alls lika disciplinerat i vårt försvarsspel där vi släppte till alldeles för många onödiga mål.

Ny tuff bortamatch mot förra årets SM-finalist IK Sävehof. Hur ska Ni ta er an den utmaningen och vad har Ni pratat om inför matchen?
– Det känns motiverande att få åka till Partille och utmana Sävehof. Vi behöver åka dit och spela utan respekt, tro på oss själva och kämpa i 60 minuter. Vi har såklart pratat om de taktiska aspekterna som vi behöver ha med oss in i matchen och men framförallt handlar det om att åka dit med en tro på oss själva.

Någon särskild spelare eller något i deras spel att se upp med?
– Säsongens upplaga av Sävehof ser väldigt spännande ut då dom besitter både en väldig spets men också en stor bredd i sitt lag. Oavsett vilka som är på planen så vet vi att det är spelare av högsta Handbollsliga klass. Sävehof spelar en väldigt varierad och taktisk handboll med högt tempo. Så det är saker vi behöver vara medvetna om och se upp med.

Hur ser det ut i truppen, Phil Döhler stukade foten sist, hur är det med honom?
– Vi har fått positiva rapporter på Phil denna vecka då ingenting är trasigt. Just nu är det oklart om han är redo för matchen mot Sävehof eller inte. Utöver det så är skadeläget oförändrat. Linus Andersson, Thorgils Baldursson och Filip Psajd fortsätter sin rehab.

Matchen startar 16.30 och kan ses på Handbollsligan.live eller hos vår officiella partner TimeOut Sportbar i Lyckeby.

Vi vill redan nu flagga för herrarnas nästa hemmamatch som är torsdagen den 28 september klockan 19. Biljetter till den matchen hittar du här! https://nortic.se/ticket/event/49672

Läs vidare