Efter storvinst – damerna fortsätter att vässa formen

En och en halv vecka kvar till damernas seriepremiär.

Det blev storvinst borta mot Åhus i fredags och nu fortsätter laget att vässa formen inför premiären mot HK Kristianstad nästa helg.

Vinst med 33-14 borta mot Åhus är inte helt fel i ett genrep, hur är känslan i laget just nu?
– Väldigt bra känsla överlag. Vi visar upp fina kvalitéer i vårt spel i samtliga faser i spelet och samtidigt finns det mycket potential kvar att utvinna i den här gruppen både kollektivt och individuellt. Jag tycker försäsongen visat att vi lagt en bra grund att bygga vidare på. Vi har spelat en positiv, effektiv och snabb handboll som vi vill fortsätta utveckla, säger lagets tränare Karl-Johan Arlehall Lång.

Vad tycker du fungerade bra i matchen? Vilka saker tar ni med er?
– Det finns många saker att ta med sig. Vårt omställningsspel i 1:a halvlek där vi visar en härlig vilja att springa, mod i attackspelet och att vi tar bra beslut. I anfallet hade vi bra djup, vågade utmana och hittade bra samarbeten med M6.

Och vad fungerade mindre bra, vad behöver ni träna på mer?
– Det som känns spännande är att vi har många saker att utveckla, framförallt kan vi jobba på mindre detaljer som små samarbeten. Hitta gynnsamma situationer utifrån våra individuella färdigheter i större utsträckning i anfallsspelet.

USM kommande helg för en del av tjejerna i laget, hur laddar ni sedan sista veckan?
– Kul med SM både för tjejer och killar hemma i helgen, hoppas det kan bli mycket folk i hallen som stöttar våra ungdomar. Juniorerna får tid att spela ihop sig, annars tränar vi på som vanligt med fokus på att bli lite bättre varje dag.

Damerna spelar sin första seriematch hemma i Brinova Arena söndagen den 2:a oktober klockan 11.15.
Du som har säsongskort går in på både våra dam- och herrmatcher!

Hjärtligt välkomna att stötta laget på plats!

Läs vidare

Årsmöte i HF Karlskrona

Under onsdagskvällen genomförde HF Karlskrona årsmöte för säsongen 2023/2024. Föreningen kunde återigen uppvisa ett positivt