Ebba Sälgeback är klar för HFK

HF Karlskrona kan glädjande berätta att 19-åriga Ebba Sälgeback har valt att skriva ett tvåårskontrakt med föreningen.

Ebba Sälgeback har spelat i division 1 för Uppsala HK under den gångna säsongen. En vänsterhänt högernia som HF Karlskrona velat se i HFK-tröjan under en längre tid. 

– Ebba är en spelare som jag följt under lång tid och det har varit ett långsiktigt arbete att få ner henne till oss. Hon är en spelare som besitter bra skottkapacitet och bra spelförståelse. En spelare med väldigt hög potential som jag verkligen ser fram emot att få jobba tillsammans med framöver. Ebba är också en härlig, positiv och driven individ som kommer passa väldigt bra in gruppen, säger vår huvudtränare på damsidan, Kalle Lång. 

HF Karlskrona har inte varit ensam klubb om att vilja sluta Ebba till sig. Vad det var som gjorde att Ebba valde HFK framför flera andra klubbar får hon svara på själv:

– Jag fick direkt ett väldigt bra intryck av föreningen i stort och den känslan fanns med hela tiden. Här fanns ett engagemang för utveckling och ett driv framåt som imponerade på mig. Jag kände även att det fanns ett genuint intresse för människan och inte bara handbollsspelaren, vilket blev viktigt i slutändan, säger Ebba. 

Som ser fram emot flytten till Karlskrona och spel i Allsvenskan. 

– Jag är supertaggad. Det ska bli roligt att prova på något nytt och få spela i en handbollsmiljö som både vill och kan utveckla individer. Det blir spännande att prövas mot nytt och bättre motstånd eftersom jag tror att det är en faktor som gör att man utvecklas. Jag hoppas kunna bli en mer allsidig spelare som blir vassare på fler sätt. Framför allt vill jag bygga upp min fysik så att jag kan bli en starkare försvarsspelare och tyngre genombrottsspelare, säger Ebba. 

Ebba är spelklar när damlaget går in i gruppspel i ATG Svenska cupen i augusti!

FOTO: Martin Haggren

Läs vidare